Expo Mattis Van Schuylenbergh en Danny Cobbaut

In Netwerk Aalst opent vrijdag de nieuwe tentoonstelling van de Aalsterse kunstenaars Mattis Van Schuylenbergh en Danny Cobbaut.

De fascinatie voor de theatrale kwaliteiten van de barokkunst vormen het vertrekpunt voor deze tentoonstelling. Een spanningsveld wordt gecreƫerd tussen perceptie en reflectie. Barok streeft ernaar de toeschouwer zintuiglijk onder te dompelen in een ervaring verschillend van de realiteit. Die realiteit schemert nog door, zoals een deur die op een kier gelaten is. De kijker wordt hierbij uitgenodigd om na te denken over de artificialiteit die ermee verweven is. Zo moet het duidelijk worden dat elke werkelijkheid in wezen theatraal is en dat beelden constructies zijn die nooit eenduidig de realiteit tonen.

Vrijdag 13 december opent de tentoonstelling met een vernissage om 19u. Je kan het werk van Mattis Van Schuylenbergh en Danny Cobbaut nog gratis bezichtigen op:

  • zaterdag 14 december van 14u tot 19u
  • zondag 15 december van 14u tot 19u
  • vrijdag 20 december van 14u tot 19u
  • zaterdag 21 december van 14u tot 19u
  • zondag 22 december van 14u tot 19u

De expositie kadert in de werking van Netwerk Fabriek, een nieuwe pijler binnen Netwerk Aalst. Het maakt van Netwerk Aalst een open huis in de stad, een plek voor experiment met aandacht voor de kruisbestuiving tussen kunsten en de gemeenschap. Iedereen met een idee voor samenwerking is welkom.