Dit jaar bouwen we Netwerk Film verder uit tot dé arthouse cinema van Aalst en omstreken. We behouden wat jullie nu al koesteren – de intieme sfeer en het aantrekkelijke filmaanbod – en we veranderen wat beter kan. In de toekomst kiezen we volop voor meer comfort, hogere technische kwaliteit én een uitgebreider programma. In afwachting slaan we tijdelijk ons kamp op in een ander plekje in het gebouw van Netwerk Aalst. Eens de verbouwingen achter de rug zijn, komen we thuis in ons vernieuwd filmhuis!

Ballon

van Michael Herbig

6598-ballon-001

Met Friedrich Mücke, Karoline Schuch, David Kross

DE – 125’

Duits en Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

DDR vluchtdrama in een luchtballon

De 30e verjaardag van de val van de Berlijnse muur wordt gevierd met een thriller over twee Duitse families die de DDR proberen te ontsnappen via een zelfgemaakte - jawel - heteluchtballon.

Tijdens de Koude Oorlog lieten ongeveer duizend mensen het leven toen ze probeerden Oost-Duitsland te ontvluchten en op verschillende manieren de grens naar West-Duitsland over te steken. In 1979 was er echter een ontsnappingspoging die even sensationeel als succesvol was: de families Strelzyk en Wetzel beslisten de Berlijnse muur te omzeilen door de oversteek te maken in een zelfgestikte luchtballon. Naast vrijheid voor de betrokken families levert hun avontuur ook een onverstelbaar – maar dus waargebeurd – verhaal op.

Dit sensationele verhaal over acht mensen die 18 maanden lang werkten aan het meest opmerkelijke ontsnappingsplan aller tijden, levert nagelbijtende cinema op.

*
*
*
* Verplicht veld
Reserveer een plaats