Dit jaar bouwen we Netwerk Film verder uit tot dé arthouse cinema van Aalst en omstreken. We behouden wat jullie nu al koesteren – de intieme sfeer en het aantrekkelijke filmaanbod – en we veranderen wat beter kan. In de toekomst kiezen we volop voor meer comfort, hogere technische kwaliteit én een uitgebreider programma. In afwachting slaan we tijdelijk ons kamp op in een ander plekje in het gebouw van Netwerk Aalst. Eens de verbouwingen achter de rug zijn, komen we thuis in ons vernieuwd filmhuis!

Carmen y Lola

van Arantxa Echevarría

CL_STILL_1_JPEG-e1527601429362-1440x731

Met Zaira Romero, Rosy Rodríguez, Moreno Borja

ES – 103’

Spaans gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld

Film start om 20u

Twee jonge vrouwen versus de conservatieve Roma-gemeenschap in Madrid

Als 17-jarige in een diep religieuze Roma-gemeenschap ligt de toekomst voor Carmen al vast: trouwen met degene die de familie uitgezocht heeft, en niet verder nadenken. Dan komt ze Lola tegen, en komen er niet alleen onverwachte gevoelens boven maar ook dromen van een andere toekomst.

Regisseuse Arantxa Echevarría levert een krachtig pleidooi voor de liefde af; het feit dat vrijwel de gehele cast bestaat uit leden van de hechte Roma-gemeenschap geeft het verhaal een rauwe energie en authenticiteit die zowel recht doet aan hun tradities maar ook de donkere kanten ervan niet schuwt. Emotioneel, hoopvol en strijdbaar.

In het kader van Pride week

*
*
*
* Verplicht veld
Reserveer een plaats