Dit jaar bouwen we Netwerk Film verder uit tot dé arthouse cinema van Aalst en omstreken. We behouden wat jullie nu al koesteren – de intieme sfeer en het aantrekkelijke filmaanbod – en we veranderen wat beter kan. In de toekomst kiezen we volop voor meer comfort, hogere technische kwaliteit én een uitgebreider programma. In afwachting slaan we tijdelijk ons kamp op in een ander plekje in het gebouw van Netwerk Aalst. Eens de verbouwingen achter de rug zijn, komen we thuis in ons vernieuwd filmhuis!

Cracking the Frame - A Long Way Home

Van Luc Schaedler

alongwayhome

CH – 73’

Chinees gesproken – Engels ondertiteld

Film start om 20u

Een onderhoudend en inspirerend pleidooi voor menselijke solidariteit

A Long Way Home neemt ons mee op een fascinerende reis naar zowel de grimmige dagen van de recente Chinese geschiedenis als de duizelingwekkende culturele scène in het China van vandaag. De film volgt vijf van de meest betekenisvolle vertegenwoordigers uit de hedendaagse Chinese counter-culture: het beeldende kunstenaarsbroers Gao, de choreograaf en danser Wen Hui, de animatieartiest Pi San en de poëet Ye Fu. Met veel moed en een goede dosis subversieve humor belichten ze elk de sociale problemen in hun land vanuit hun unieke perspectief. Met hun dromen van een democratisch en humaan maatschappelijk middenveld, lijkt hun strijd even relevant voor de wereld van vandaag als voor China.

Cracking the frame

Nieuw bij Netwerk Film! Kunstliefhebbers mogen hun beide handjes kussen met het nieuwe, maandelijkse programma Cracking the Frame: een reeks met internationale en veelgeprezen kunstfilms over hedendaagse kunstenaars, filmmakers, muzikanten en schrijvers. Elke laatste donderdag van de maand vertonen wij een bijzondere film die niet eerder in België vertoond werd, over mensen die het culturele landschap een fris aanzien hebben gegeven. Cracking the Frame wordt georganiseerd in samenwerking met Rialto.

Opgelet! De films in deze reeks worden enkel in het Engels ondertiteld.

*
*
*
* Verplicht veld
Reserveer een plaats

maart

april