Dit jaar bouwen we Netwerk Film verder uit tot dé arthouse cinema van Aalst en omstreken. We behouden wat jullie nu al koesteren – de intieme sfeer en het aantrekkelijke filmaanbod – en we veranderen wat beter kan. In de toekomst kiezen we volop voor meer comfort, hogere technische kwaliteit én een uitgebreider programma. In afwachting slaan we tijdelijk ons kamp op in een ander plekje in het gebouw van Netwerk Aalst. Eens de verbouwingen achter de rug zijn, komen we thuis in ons vernieuwd filmhuis!

El Reino

van Rodrigo Sorogoyen

ER-AT-Coche-002-1024x438

Met Antionio De La Torre, Mónica López, Josep Maria Pou

ES/FR – 132’

Spaans gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld

El Reino = 1/3e thriller + 1/3e moraliteit + 1/3e realiteit

Manuel werkt voor een niet nader bepaalde politieke partij en vult zijn dagen met geld witwassen, vastgoedfraude en andere vormen van witteboordencriminaliteit. Wanneer hij kans maakt op een promotie wordt een video gelekt die zijn niet al te eerbare activiteiten aan het licht brengt en een nationaal schandaal veroorzaakt. Bovendien wordt al snel duidelijk dat zijn partijgenoten er niet al te veel problemen mee hebben om Manuel als zondebok naar voor te schuiven zodat zij verder kunnen gaan met hun illegale handeltjes. Dat is echter buiten de ambitieuze, koelbloedige politicus geregeld: hij draait de rollen om en wordt een klokkenluider die zijn voormalige collega’s helpt ontmaskeren.

In Spanje is het debat of corrupte politici in de minderheid zijn of eerder de norm bepalen volop aan de gang. Regisseur Rodrigo Sorogoyen heeft met deze confronterende thriller alvast een standpunt ingenomen.

*
*
*
* Verplicht veld
Reserveer een plaats