Dit jaar bouwen we Netwerk Film verder uit tot dé arthouse cinema van Aalst en omstreken. We behouden wat jullie nu al koesteren – de intieme sfeer en het aantrekkelijke filmaanbod – en we veranderen wat beter kan. In de toekomst kiezen we volop voor meer comfort, hogere technische kwaliteit én een uitgebreider programma. In afwachting slaan we tijdelijk ons kamp op in een ander plekje in het gebouw van Netwerk Aalst. Eens de verbouwingen achter de rug zijn, komen we thuis in ons vernieuwd filmhuis!

First Man

van Damien Gazelle

firstman

Met Ryan Gosling, Claire Foy, Jason Clarke

VS/JP – 141’

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Film start om 20u

Ryan Gosling op zelfmoordmissie naar de maan in atypische Neil Armstrong-biopic

Met First Man waagt Damien Chazelle zich voor het eerst aan een groots opgezette biopic. Neil Armstrong (enigmatisch vertolkt door Ryan Gosling) is allesbehalve een onberispelijke ruimteheld. Wel een droge luchtvaartingenieur die verbitterd door het leven loopt. Je zou voor minder: Chazelle benadrukt niet alleen dat de weg naar de maan bezaaid was met lijken – Armstrong verloor heel wat dierbare collega’s in de vele gevaarlijke testen en missies die de NASA in volle Space Race uitvoerde –, hij plaatst Armstrongs krachttoer ook in het teken van de dood van zijn jonge dochtertje Karen. Een verlies dat de astronaut nooit te boven zou komen, maar dat Chazelle ook nooit uitmelkt. First Man is een opvallend subtiel drama, vol onuitgesproken – maar des te meer voelbare – gevoelens.

Wonderboy Damien Chazelle doet het opnieuw. First Man, zijn virtuoze biopic over Neil Armstrong, is een stuk minder frivool dan La La Land, maar brengt wel ritme in de ruimte, en wijkt haast ongemerkt een heel eind af van de vaste Hollywoodkoers.

*
*
*
* Verplicht veld
Reserveer een plaats