Dit jaar bouwen we Netwerk Film verder uit tot dé arthouse cinema van Aalst en omstreken. We behouden wat jullie nu al koesteren – de intieme sfeer en het aantrekkelijke filmaanbod – en we veranderen wat beter kan. In de toekomst kiezen we volop voor meer comfort, hogere technische kwaliteit én een uitgebreider programma. In afwachting slaan we tijdelijk ons kamp op in een ander plekje in het gebouw van Netwerk Aalst. Eens de verbouwingen achter de rug zijn, komen we thuis in ons vernieuwd filmhuis!

Hellhole

van Bas Devos

hellhole

Met Willy Thomas, Alba Rohrwacher, Hamsa Belarbi en Lubna Azabal

BE/NL – 87’

Nederlands, Frans, Italiaans gesproken – Nederlands en Frans ondertiteld

Film start om 20u

Een onverbloemd portret van een stad vol paradoxen

Hellhole volgt drie sterk verschillende mensen in de maanden na de terroristische aanslagen in Brussel, maart 2016. Een Vlaamse arts, wiens zoon een straaljagerpiloot is op een missie in het Midden-Oosten, wordt geconfronteerd met zijn eenzaamheid. Een jongeman van Algerijnse afkomst wordt door zijn broer gevraagd om een bedrieglijk eenvoudige gunst. Een Italiaanse vrouw, die in het hart van de Europese instellingen werkt, verliest langzaam de controle onder de druk van haar veeleisende leven. Dezelfde vraag die de stad lijkt te achtervolgen, overschaduwt hun leven: waar gaan we heen vanaf hier?

Hellhole, de tweede speelfilm van Bas Devos, gaat in februari in wereldpremière op het prestigieuze Filmfestival van Berlijn, als onderdeel van de Panorama-sectie. Voor Bas Devos is het al de tweede selectie in Berlijn: zijn debuut Violet ging er in 2014 eveneens in wereldpremière en won er toen de Grote Prijs van de Generation 14plus-sectie.

*
*
*
* Verplicht veld
Reserveer een plaats

juli

augustus