Dit jaar bouwen we Netwerk Film verder uit tot dé arthouse cinema van Aalst en omstreken. We behouden wat jullie nu al koesteren – de intieme sfeer en het aantrekkelijke filmaanbod – en we veranderen wat beter kan. In de toekomst kiezen we volop voor meer comfort, hogere technische kwaliteit én een uitgebreider programma. In afwachting slaan we tijdelijk ons kamp op in een ander plekje in het gebouw van Netwerk Aalst. Eens de verbouwingen achter de rug zijn, komen we thuis in ons vernieuwd filmhuis!

La Terra Dell’abbastanza

van Damiano en Fabio D’innocenzo

10_BOYS-CRY-©Pepito-Produzioni

met Andrea Carpenzano, Matteo Olivetti, Milena Mancini

IT – 95’

Italiaans gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld

Een bewijs van het immense talent van twee opkomende filmmakers

Per toeval komen twee Italiaanse vrienden in aanraking met de Italiaanse maffia. Wat volgt is een duizelingwekkende afdaling in een wereld van geweld en harteloosheid. Vrienden Mirko en Manolo wonen in een grauwe voorstad van Rome. Ze delen vrijwel alles: sigaretten, pizza’s en dromen over vrouwen, seks en geld. De realiteit is echter minder rooskleurig; Mirko en Manolo leven allebei in armoede. Na een noodlottig ongeval komt het tweetal in aanraking met de lokale maffia. Deze connectie biedt een gateway naar snel geld. Echter raken de vrienden al snel verwijderd van hun oude leven: beiden belanden in een lastig te ontsnappen spiraal van geweld en duisternis, met alle gevolgen van dien.

De debuterende filmmakers/tweelingbroers Damiona en Fabio D’Innocenzo wonnen in Italië de Silver Ribbon, een prijs van journalisten voor het script en de regie. Eerder schreven ze mee aan de grootse arthouse-hit ‘Dogman’. Met ‘La terra dell’abbastanza’ is het nu tijd voor een eigenwijs debuut. Ook de internationale pers weet dit eigenzinnige debuut te smaken dankzij het intelligente scenario, de overtuigende acteerprestaties en de psychologische diepgang van dit op het eerste zicht standaardverhaaltje. Een must-see.

*
*
*
* Verplicht veld
Reserveer een plaats