Bij Netwerk Aalst zie je de beste arthouse films die je absoluut gezien moet hebben. Mis je de programmatie en de leuke sfeer van Netwerk Aalst? Wij ook! In afwachting van de heropstart verzamelen we de beste films van op televisie op onze facebookpagina.

Muziekdocumentaire: Rockabul - GEANNULEERD

van Travis Beard

637d865b-fddc-4bbc-8e65-ae109019ad1b

met District Unknown

AF/AUS - 86'

Engels, Dari, Frans, Pashtun gesproken - Engels ondertiteld

Film start om 20u

Metal in Kabul

De eerste heavymetalband in Afghanistan is District Unknown, een groep van autodidacten met meer enthousiasme dan muzikaliteit. Ze werden in 2009 ontdekt door muzikant en filmmaker Travis Beard, die hen in hun pionierstijd met de camera volgt en coacht in de ontwikkeling van hun carrière.

Hun muzikale vooruitgang is zeker niet de enige uitdaging: rockmuziek wordt door religieuze fanatici in Afghanistan gezien als een duivelse uitvinding en beoefenaars ervan zijn vogelvrij. De documentaire speelt zich dan ook vooral af in de ondergrondse muziekscene van Kabul – in bedompte oefenruimtes en huiskamers, maar ook op het bijzondere Sound Central-muziekfestival.

De faam van District Unknown reikt gaandeweg tot ver over de landsgrenzen, maar met de populariteit groeit ook het gevaar voor de bandleden, die daarnaast, net als elke inwoner van Kabul, bijna dagelijks te maken hebben met aanslagen en vuurgevechten. Is de liefde voor hun land, band en familie sterker dan de aantrekkingskracht van een normaal leven buiten Afghanistan?

De uitvoerend producent van Rockabul is Bill Gould, de bassist van de Amerikaanse rockgroep Faith No More.

i.s.m. Rock 'n Load Concerts

*
*
*
* Verplicht veld
Reserveer een plaats