Dit jaar bouwen we Netwerk Film verder uit tot dé arthouse cinema van Aalst en omstreken. We behouden wat jullie nu al koesteren – de intieme sfeer en het aantrekkelijke filmaanbod – en we veranderen wat beter kan. In de toekomst kiezen we volop voor meer comfort, hogere technische kwaliteit én een uitgebreider programma. In afwachting slaan we tijdelijk ons kamp op in een ander plekje in het gebouw van Netwerk Aalst. Eens de verbouwingen achter de rug zijn, komen we thuis in ons vernieuwd filmhuis!

Muziekdocumentaire - Seymour: an Introduction

van Ethan Hawke

seymour

Met Ethan Hawke en Seymour Bernstein

VS – 84’

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Film start om 20u

Liefdevol portret van de Amerikaanse concertpianist Seymour Bernstein

Eén van Seymour Bernsteins grootste bewonderaars is Ethan Hawke die met de doordringende documentaire Seymour: An Introduction ons laat kennismaken met de bijna 90-jarige pianovirtuoos: een klassiek pianist, geliefd docent en ware guru. Op middelbare leeftijd maakte Bernstein plots een einde aan zijn veelbelovende carrière als concertpianist. Sindsdien wijdt hij zijn tijd aan het opleiden en inspireren van jonge artiesten. Een levensles waarmee iedereen zich gegarandeerd kan identificeren. Kunst maken kan een strijd zijn, zegt Bernstein, maar dat is nou juist ook het mooie ervan. Net als in de muziek is wrijving nodig om verder te komen: 'Als de dissonant niet bestond, zouden we het belang van de oplossing niet begrijpen.'

Met het hartverwarmend portret Seymour: An Introduction levert cineast Ethan Hawke een intiem eerbetoon aan een buitengewone vriend en mentor.

Goed nieuws voor wie geen genoeg kan krijgen van Ethan Hawkes films. Op 5 april vertonen we namelijk een ander pareltje van diens hand: Blaze, een eerbetoon aan de vergeten countryheld Blaze Foley.

*
*
*
* Verplicht veld
Reserveer een plaats

juli

augustus