Dit jaar bouwen we Netwerk Film verder uit tot dé arthouse cinema van Aalst en omstreken. We behouden wat jullie nu al koesteren – de intieme sfeer en het aantrekkelijke filmaanbod – en we veranderen wat beter kan. In de toekomst kiezen we volop voor meer comfort, hogere technische kwaliteit én een uitgebreider programma. In afwachting slaan we tijdelijk ons kamp op in een ander plekje in het gebouw van Netwerk Aalst. Eens de verbouwingen achter de rug zijn, komen we thuis in ons vernieuwd filmhuis!

Muziekdocumentaire - Studio 54

van Matt Tyrnauer

02 STUDIO54_[AdamSchull]

US - 98’

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

FILM START OM 20U

Een nostalgische trip naar de glitter en overdaad van de discotijd

Studio 54 was het epicentrum van het hedonisme in de jaren ‘70: een plek die niet alleen het begrip 'nachtclub' veranderde maar ook het symbool werd van een tijdperk. Het leek alsof de eigenaren Ian Schrager en Steve Rubell, twee vrienden uit Brooklyn, uit het niets kwamen en de ongekroonde koningen van de New Yorkse society werden. Nu, 40 jaar na de opening van deze heilige disco tempel, vertelt deze documentaire het ware verhaal achter de grootste club aller tijden.

Twintig jaar na een gelijknamige fictiefilm die met veel vrijheid de steile opgang en de pijnlijke val verhaalde van de hippe Studio 54, is er nu een documentaire die een objectievere kijk wil bieden op de geschiedenis van de New Yorkse club. Aangevuurd door de genotzucht van de disco opende in april 1977 Studio 54 in Manhattan. Amper drie jaar later was de droom voorbij en zaten de eigenaars in de cel. In die korte tijd werd het echter wel dé plek waar heel New York gezien wilden worden: van Bowie over Pacino en Warhol tot een opkomende projectontwikkelaar genaamd Donald Trump. Alles kon er geroken, gespoten en gesnoven worden, de seksuele appetijt kende er geen grenzen, en de geile discovibes transformeerden zelfs de stijfste lantaarnpaal in een veerkrachtige danser. Voormalige werknemers - zowel de overlevende eigenaar Ian Schrager en de lichtontwerper als de portier - ontrafelen zowel het succes als het debacle van Studio 54.

*
*
*
* Verplicht veld
Reserveer een plaats

juli

augustus