Dit jaar bouwen we Netwerk Film verder uit tot dé arthouse cinema van Aalst en omstreken. We behouden wat jullie nu al koesteren – de intieme sfeer en het aantrekkelijke filmaanbod – en we veranderen wat beter kan. In de toekomst kiezen we volop voor meer comfort, hogere technische kwaliteit én een uitgebreider programma. In afwachting slaan we tijdelijk ons kamp op in een ander plekje in het gebouw van Netwerk Aalst. Eens de verbouwingen achter de rug zijn, komen we thuis in ons vernieuwd filmhuis!

Openluchtfilm: Call Me By Your Name

in De Gendarmerie

Call Me By Your Name 12

van Luca Guadagnino

met Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg

IT/FR/BR/US – 132’

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Film begint om 21u

Een zinderend en hartverscheurend liefdesverhaal

1983: De zeventienjarige Elio brengt samen met zijn ouders de zomer door op het Italiaanse platteland. Hij speelt er klassieke muziek, leest en flirt met zijn vriendin Marzia. Elio heeft een nauwe band met zijn ouders, die hem een uitstekende opvoeding gaven. Zijn vader is een eminente professor die gespecialiseerd is in de Grieks-Romeinse cultuur en zijn moeder Annella is een vertaalster. Hoewel Elio's verfijning en intellectuele gaven doen vermoeden dat hij al een volwassene is, is er een groot deel dat nog steeds onschuldig en ongevormd is, vooral over zaken die het hart aanbelangen. Op een dag komt Oliver, een 24-jarige Amerikaanse student, aan zijn doctoraat werken met de hulp van Elio's vader. Temidden van de zonovergoten pracht van de omgeving, ontdekken Elio en Oliver de bedwelmende schoonheid van het ontwakende verlangen, die hun leven voor altijd zal veranderen.

Call Me by Your Name is de derde film van de Italiaanse regisseur Luca Guadagnino (Io sono l'amore, A Bigger Splash), die als geen ander weet hoe je een moment van erotische spanning in de verf moet zetten.

Call Me by Your Name is van een betoverende sensualiteit, een film die brandt als de Italiaanse zon. Het is een ontroerend coming-of-ageverhaal over eerste liefde en seksueel ontwaken, met uitmuntende vertolkingen van Chalamet en Hammer, een verrukkelijke cinematografie van de Thaise cameraman Sayombhu Mukdeeprom en een exquise soundtrack met onder andere songs van Sufjan Stevens.

De film won vorig jaar oa de Oscar voor Best Aangepaste Scenario.

Reserveren is niet nodig - alle films zijn gratis. Zit je graag totaal relaxed? Breng dan zelf je stoel of zitkussen mee! Bij regen gaat de film door in de loods op De Gendarmerie.

Locatie: De Gendarmerie - Denderstraat 22 - 9300 Aalst

juli

augustus