Dit jaar bouwen we Netwerk Film verder uit tot dé arthouse cinema van Aalst en omstreken. We behouden wat jullie nu al koesteren – de intieme sfeer en het aantrekkelijke filmaanbod – en we veranderen wat beter kan. In de toekomst kiezen we volop voor meer comfort, hogere technische kwaliteit én een uitgebreider programma. In afwachting slaan we tijdelijk ons kamp op in een ander plekje in het gebouw van Netwerk Aalst. Eens de verbouwingen achter de rug zijn, komen we thuis in ons vernieuwd filmhuis!

Openluchtfilm: Free Solo + Harley Wheelchair

in Schotte

FreeSolo_07

Free Solo

van Jimmy Chin en Elizabeth Chai Vasarhelyi

US - 100'

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Alex Honnold is een legende in het zogenaamde free-solo klimmen: het bergklimmen zonder touw of enige andere vorm van beveiliging. En dat op grote hoogten, waardoor elk klein foutje letterlijk fataal kan zijn. Op zijn 30ste heeft Alex alle uitdagingen overwonnen, behalve die ene: de beklimming van El Capitan, de legendarische, 900 meter hoge bergwand in het Yosemite National Park. In Free Solo volgt zijn vriend en filmmaker Jimmy Chin Alex in de voorbereidingen naar deze laatste grote uitdaging. Het wordt een pure thriller, een verslag van een ongelooflijk knap, waanzinnig waagstuk.

Free Solo is behalve een unieke docu film over Alex Honnold, een uitzonderlijke registratie over natuur, topsport, liefde en broederschap. Een onvergetelijke ervaring!

Harley Wheelchair

van Niels Sabbe

met Wim Willaert, Daniela Degraux, Bram Verrecas

BE - 12'

Harley, een verlamde motorrijder, bekijkt de wereld lijdzaam toe vanuit zijn elektrische rolstoel. Wanneer hij alle hoop dreigt te verliezen, krijgt het leven toch plots weer zin.

Film begint om 21u

Bar open vanaf 20u

Reserveren is niet nodig - alle films zijn gratis. Zit je graag totaal relaxed? Breng dan zelf je stoel of zitkussen mee! Bij regen gaat de film door in Netwerk Aalst.

Locatie: Sportcentrum Schotte (klimschouw) – Kapellekensbaan 8 – 9300 Aalst

juli

augustus