Dit jaar bouwen we Netwerk Film verder uit tot dé arthouse cinema van Aalst en omstreken. We behouden wat jullie nu al koesteren – de intieme sfeer en het aantrekkelijke filmaanbod – en we veranderen wat beter kan. In de toekomst kiezen we volop voor meer comfort, hogere technische kwaliteit én een uitgebreider programma. In afwachting slaan we tijdelijk ons kamp op in een ander plekje in het gebouw van Netwerk Aalst. Eens de verbouwingen achter de rug zijn, komen we thuis in ons vernieuwd filmhuis!

Openluchtfilm: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

in De Gendarmerie

Three-Billboards-Outside-Ebbing-Missouri_st_1_jpg_sd-high_©-2017-Twentieth-Century-Fox-Film-Corporation-All-rights-reserved-1746x981-c-center

van Martin McDonagh

met FRANCES MCDORMAND, SAM ROCKWELL, WOODY HARRELSON, CALEB LANDRY JONES

US - 115'

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Film begint om 21u

Bar open vanaf 20u

Subliem komisch drama met onvergetelijke dialogen.

Nadat er maanden verstreken zijn in de moordzaak van haar dochter zonder de dader gevonden te hebben maakt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze schildert drie billboards die weggebruikers naar haar stadje leiden met daarop een controversiële boodschap gericht aan William Willoughby, de sheriff van de stad. Als zijn hulpsheriff Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildrid en Ebbings wetshandhavers alleen maar verergerd.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is een donker en komisch drama van Oscar Winnaar Martin McDonagh (In Bruges) en won de prijs voor Beste Scenario op he filmfestival van Venetië. Frances McDormand (Fargo) is onvergetelijk in de rol van Mildred Hayes en Woody Harrelson en Sam Rockwell zorgen als sheriff en hulpsheriff voor het perfecte tegengewicht. De film heeft daarenboven een excellente soundtrack van Carter Burwell (de vaste componist van the Coen brothers), verankerd in de rijke Amerikaanse folktraditie. Op de Oscars vielen zowel Frances McDormand (Beste Actrice) als Sam Rockwell (Beste Mannelijke Bijrol) in de prijzen.

Reserveren is niet nodig - alle films zijn gratis. Zit je graag totaal relaxed? Breng dan zelf je stoel of zitkussen mee! Bij regen gaat de film door in de loods op De Gendarmerie.

Locatie: De Gendarmerie - Denderstraat 22 - 9300 Aalst

juli

augustus