Dit jaar bouwen we Netwerk Film verder uit tot dé arthouse cinema van Aalst en omstreken. We behouden wat jullie nu al koesteren – de intieme sfeer en het aantrekkelijke filmaanbod – en we veranderen wat beter kan. In de toekomst kiezen we volop voor meer comfort, hogere technische kwaliteit én een uitgebreider programma. In afwachting slaan we tijdelijk ons kamp op in een ander plekje in het gebouw van Netwerk Aalst. Eens de verbouwingen achter de rug zijn, komen we thuis in ons vernieuwd filmhuis!

Shoplifters

van Hirokazu Kore-eda

SHOPLIFTERS-Still-6-2018-FUJI-TELEVISION-NETWORKGAGA-CORPORATIONAOI-PRO.-INC.-ALL-RIGHTS-RESERVE-2018927917

met Lily Franky, Ando Sakura, Matsuoka Mayu, Kiki Kilin, Jyo Kairi, Sasaki Miyu,

JP-120’

Japans gesproken, Nederlands ondertiteld

Grootse cinema over het alledaagse

Na een geslaagd tourtje winkeldiefstallen vinden Osamu en zijn zoon op straat een klein meisje. In eerste instantie aarzelt hij om het kind voor de nacht mee naar huis te nemen, maar Osamu's vrouw stemt ermee in om voor haar te zorgen. Zeker als ze begrijpt dat haar ouders haar mishandelen. Ondanks hun armoede, en klusjes die hun magere lonen aanvullen, lijken de leden van deze familie gelukkig te zijn - totdat een incident op brute wijze hun geheimen onthult.

Het filmfestival van Cannes beleefde vorig jaar een sterke editie waarin engagement de boventoon voerde. BlackKklansman, Capharnaüm, Cold War, en natuurlijk Girl vielen er in de prijzen, maar de hoofdprijs, de Palm d’Or was voor Shoplifters van Kore-eda.

*
*
*
* Verplicht veld
Reserveer een plaats