Dit jaar bouwen we Netwerk Film verder uit tot dé arthouse cinema van Aalst en omstreken. We behouden wat jullie nu al koesteren – de intieme sfeer en het aantrekkelijke filmaanbod – en we veranderen wat beter kan. In de toekomst kiezen we volop voor meer comfort, hogere technische kwaliteit én een uitgebreider programma. In afwachting slaan we tijdelijk ons kamp op in een ander plekje in het gebouw van Netwerk Aalst. Eens de verbouwingen achter de rug zijn, komen we thuis in ons vernieuwd filmhuis!

Sunset

van László Nemes

5958-sunset-laszlo-nemes-1

met Susanne Wuest, Juli Jakab, Evelin Dobos

HU – 142’

Hongaars en Duits gesproken, Nederlands ondertiteld

Intriges en terreur wanneer de schaduw van de oorlog over Boedapest valt

Na zijn baanbrekende debuutfilm Son of Saul over een Sonderkommando in Auschwitz, reist de Hongaarse filmmaker László Nemes in Sunset terug naar het begin van de twintigste eeuw en vindt opmerkelijke parallellen met de boze hordes van vandaag.

Het is 1913 in Budapest, en alles wervelt als de vastberaden jonge hoedenmaakster Irisz Leiter terugkeert naar de stad van haar ouders. Ze heeft een missie te volbrengen, maar haar persoonlijke reis lijkt wel de lont in het kruitvat van de op ontploffen staande Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie, destijds een van de grootste mogendheden ter wereld. Hoe meer ze over het verleden van haar familie te weten komt, hoe onontkoombaarder en fataler te toekomst zich ontvouwt.

Sunset (Napszállta) is een film over het einde van een multi-etnische, multinationale superstaat, over boze horden die regelrecht ons heden in komen marcheren, een filmisch coda bij Joseph Roths Radetzkymars. De film werd bekroond met de Fipresci-prijs van de internationale filmkritiek op het Filmfestival Toronto.

*
*
*
* Verplicht veld
Reserveer een plaats