Netwerk Film verwent je elke week meermaals met de strafste films. Nieuw is dat we elke 3de dinsdag een avant-première tonen in het kader van Film Fest Gent On Tour. De laatste week van de maand serveren we je een exclusieve film als deel van Please Release Me.

Supernova

van Harry Macqueen

9201-supernova-02

Met Colin Firth, Stanley Tucci, Pippa Haywood, Sarah Woodward, James Dreyfus

UK - 94'

Engels gesproken - Nederlands/Frans ondertiteld

Film start om 20u00

TICKETS

Sam en Tusker zijn al 20 jaar samen en trekken in een camper door Engeland. Ze bezoeken familie, vrienden en plaatsen uit hun verleden, maar het is geen gewone vakantie. Deze tijd die ze samen hebben, is het belangrijkste in hun leven geworden. Tusker’s dementie is de laatste jaren erger geworden en de reis door het verleden moet ruimte maken voor een onzekere toekomst. Geheimen worden onthuld, plannen vallen in duigen en hun liefde biedt geen vanzelfsprekende oplossing meer. Ze moeten zich afvragen wat het betekent lief te hebben in de schaduw van een ingrijpende ziekte.

ihkv Holebifilmfestival

Colin Firth and Stanley Tucci play a longtime couple facing unpleasant facts in this spectacularly moving film from Harry Macqueen. (...) It’s rare to see a cinematic drama executed with such consistent care as “Supernova”.
★★★★ - The New York Times

Zuivere poëzie, uit het leven gegrepen.
★★★★ - De Standaard

Stanley Tucci en Colin Firth schitteren in deze film. Macqueen, zelf ook acteur, schenkt precies voldoende ruimte aan zijn twee hoofdrolspelers, die beiden uitblinken in het serveren van verdekte emotie.
★★★ - De Morgen

Supernova maakt van je hart een spons voor emoties. Wat een verdienste van deze acteurs. Het lijkt wel alsof we hen persoonlijk kennen, zo vertrouwd voelen ze aan. Supernova heeft in al zijn soberheid veel te bieden.
★★★★ - De Standaard

Colin Firth is ontroerend. Stanley Tucci charmeert.
★★★ - Knack Focus

Meesterlijk samenspel tussen Stanley Tucci en Colin Firth maakt het aartsmoeilijk om deze zompige zomer niet even vertederd naar Supernova te kijken als naar een vallende ster. Zonder overdreven sentimentaliteit en zonder doorgedreven dramatisering. Well done. ★★★ - Bruzz

Het is echt prachtig om Firth en Tucci, die twee klasbakken, in bed lepeltje te zien liggen. ★★★1/2- Humo