Dit jaar bouwen we Netwerk Film verder uit tot dé arthouse cinema van Aalst en omstreken. We behouden wat jullie nu al koesteren – de intieme sfeer en het aantrekkelijke filmaanbod – en we veranderen wat beter kan. In de toekomst kiezen we volop voor meer comfort, hogere technische kwaliteit én een uitgebreider programma. In afwachting slaan we tijdelijk ons kamp op in een ander plekje in het gebouw van Netwerk Aalst. Eens de verbouwingen achter de rug zijn, komen we thuis in ons vernieuwd filmhuis!

Temblores

van Jayro Bustamante

6684-temblores-3

Met Juan Pablo Olyslager, Mauricio Armas, Diane Bathen

GT/FR/LUX – 107’

Spaans gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld

Een extraordinair, Guatemalaans drama over een homoseksuele man die verscheurd wordt door de keuze tussen zijn geloof of familie.

Wanneer de 40-jarige Pablo zijn gezin vertelt dat hij homoseksueel is, zakt de grond onder hun voeten weg. Voor Pablo zijn de gevolgen echter niet te overzien: hij wordt ontslagen, mag zijn kinderen niet meer zien en wordt verjaagd uit zijn Guatemalteekse gemeenschap. Zijn ouders en broer smeken hem om zijn seksualiteit te verloochenen en stellen hem voor een hartverscheurend dilemma: zijn nieuwe geliefde of zijn kinderen. Uiteindelijk stemt hij ermee in om een katholiek pray the gay away-programma te volgen dat hem zal “genezen”.

Regisseur Jayro Bustamante schenkt ons na de folkloristische fabel Ixcanul een gevoelig en emotioneel brutaal portret van een man die zijn persoonlijke hel op aarde beleeft.

Ihkv de Pride week

*
*
*
* Verplicht veld
Reserveer een plaats