Zomerfilm Aalst schotelt je elke zomer de strafste arthouse films voor in openlucht. De bijzondere omstandigheden zorgen ervoor dat het dit jaar een unieke editie wordt. Samen met Stad Aalst, De Werf - Aalst, Utopia Aalst, Cirk! Aalst, Kunstoevers, Biensoigné en Cinema lanceren we KOER&TOER. Zo bieden we een antwoord op de cultuurhonger van de Aalstenaars. Geniet in augustus van 11 filmparels rond liefde, familie en spektakel.

The Square

van Ruben Östlund

the_square_ruben_ostlund

met Claes Bang, Elisabeth Moss en Dominic West

SE/DE/FR - 142’

Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld

Film start om 22u

Heerlijke absurde tragikomedie over de hedendaagse kunstwereld en de moderne mens

Prijs: 2 euro, Uitpas 1,5 euro

In een prestigieus museum voor hedendaagse kunst wordt het nieuwste werk van een beroemde Amerikaanse kunstenaar voorbereid: een installatie bedoeld om altruïsme te bevorderen. De curator, een gerespecteerd man, schakelt een PR-firma in om de nodige buzz te creëren rond de kunstinstallatie. Al snel escaleert het verhaal en raken zowel de museumdirecteur als het museum in een existentiële crisis.

The Square won de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes, won 6 European Film Awards, waaronder die voor Beste Europese film en is de gedoodverfde favoriet voor de Oscar voor Beste Buitenlandse film.

Deze film is onderdeel van KOER&TOER. Vanaf 30 juli geniet je 5 weekends lang van een gevarieerd programma op de prachtige binnenKOER van de Pupillen aan de Graanmarkt in Aalst. Een samenwerking van De Werf, Utopia, CIRK!, Kunstoevers, Biensoigné, Cinema en Netwerk Aalst.