Dit jaar bouwen we Netwerk Film verder uit tot dé arthouse cinema van Aalst en omstreken. We behouden wat jullie nu al koesteren – de intieme sfeer en het aantrekkelijke filmaanbod – en we veranderen wat beter kan. In de toekomst kiezen we volop voor meer comfort, hogere technische kwaliteit én een uitgebreider programma. In afwachting slaan we tijdelijk ons kamp op in een ander plekje in het gebouw van Netwerk Aalst. Eens de verbouwingen achter de rug zijn, komen we thuis in ons vernieuwd filmhuis!

Widows

van Steve McQueen

widows

Met Jon Bernthal, Elizabeth Debicki en Daniel Kaluuya

VS – 128’

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Film start om 20u

Vier vrouwen, een overval en een helse trip.

Vier criminelen (Liam Neeson, Jon Bernthal, Manuel Garcia-Rulfo, Coburn Goss) stelen het geld van een gangsterbaas, maar worden verraden en komen om in een explosie. Hun weduwen (Viola Davis, Michelle Rodriguez, Elizabeth Debicki, Carrie Coon) worden daarna onder druk gezet door de gangster die zijn geld terug wil. Ze zien dan ook geen andere optie dan een reeds geplande kraak van hun dode echtgenoten uit te voeren.

Meer nog dan een originele variant op de heist movie of een sociaalkritisch misdaaddrama is Widows een stijlvol en complex portret van vrouwen die tot het uiterste worden gedreven door mannen. Je kunt je echt geen meer representatieve film voor het #MeToo-tijdperk inbeelden. Heel knap hoe McQueen via zijn regie – die slotscène! – op een zuiver visuele manier uitdrukking geeft aan hoe de vrouwen een exit zoeken uit hun cul-de-sac.

In handen van 12 Years a Slave-regisseur Steve McQueen groeit de filmversie van de gelijknamige tv-reeks uit de eighties uit tot een gelaagde, spannende en sociaalkritische heist movie, die veel weg heeft van een Spike Lee-versie van Heat.

*
*
*
* Verplicht veld
Reserveer een plaats

juli

augustus