Dit jaar bouwen we Netwerk Film verder uit tot dé arthouse cinema van Aalst en omstreken. We behouden wat jullie nu al koesteren – de intieme sfeer en het aantrekkelijke filmaanbod – en we veranderen wat beter kan. In de toekomst kiezen we volop voor meer comfort, hogere technische kwaliteit én een uitgebreider programma. In afwachting slaan we tijdelijk ons kamp op in een ander plekje in het gebouw van Netwerk Aalst. Eens de verbouwingen achter de rug zijn, komen we thuis in ons vernieuwd filmhuis!

Woman at War

van Benedikt Erlingsson

WOMAN_AT_WAR_by_Benedikt_Erlingsson┬®Slot_Machine_2018_Still_1

met Halldóra Geirharðsdóttir, Jóhann Sigurðarson, Juan Camillo Roman Estrada

IS – 101’

IJslands gesproken, Frans en Nederlands ondertiteld

Ecoterrorisme was nog nooit zo plezant

Een vrolijk, inventief, energiek en feministisch verhaal over een muzieklerares die een dubbelleven leidt als gepassioneerde milieuactivist. Terwijl ze haar moedige operatie begint te plannen, komt ze erachter dat haar aanvraag om een kind te adopteren eindelijk is geaccepteerd en dat er een klein meisje op haar wacht in Oekraïne.

Halla’s verhaal leest als een thriller maar Woman at War is eerder een politieke komedie. Net zoals zijn vorige film Of Horses and Men, is deze prent een speeltuin voor Erlingsson. Zo plaatst hij de achtergrondmuziek letterlijk in de achtergrond. Als een Grieks koor duikt de driekoppige band op om Halla’s emoties muzikaal bij te zetten. Bijvoorbeeld bij het bericht van de adoptie, bespeelt de pianist zachtjes de piano in Halla’s huiskamer. De muzikanten krijgen soms zelfs een kleine cameo in het verhaal. Wanneer Halla’s manifest viraal gaat, retweet de tubaspeler de brief terwijl hij een sigaretje rookt. Filmmuziek wordt zo op een unieke manier deel van het visuele schouwspel.

Woman at War slaagt erin om de klimaatproblematiek en ecoterrorisme entertainend te maken in deze eigenzinnige politieke komedie met een muzikale twist.

*
*
*
* Verplicht veld
Reserveer een plaats