Kunstenaars voor Gardens of Netwerk

Lore Bauwens, Claire Stragier, Maxime Vancoillie, Maaike Van den Abbeele zijn de vier kunstenaars die werden geselecteerd uit de open call Gardens of Netwerk. Zij bezetten deze zomer onze tuin en gaan aan de slag met vragen over ontmoeting, ontstaan en groei. Dit als metafoor voor activering en sociaal engagement. Je kan hen aan de slag zien tijdens hun residentie.

Maxime Vancoillie — Topografie van de nacht

Maxime Vancoillie vertrekt vanuit een langlopend artistiek onderzoeksproject over de architectuur in dromen. Elke droom toont een persoonlijke interpretatie van de omgeving en een ander perspectief op de werkelijkheid. Via schaalmodellen en tafelgesprekken deelt ze een veelheid aan perspectieven. Ze maakt er verschillende verzamelingen van om ze daarna naast elkaar te plaatsen. De dromen zijn het fundament om ruimtes te bouwen vanuit de beleving en verbeelding. Zo grijpt de droom in op de werkelijke architectuur.

Lore Bauwens

Gefascineerd door handwerk, focust het werk van Lore Bauwens zich op handgemaakte tapijten. In haar voorstel staan reliëf, kleuren en de referentie naar beeldhouwwerken in de natuur centraal. Ze creëert een extra dimensie in het landschap door middel van de handgemaakte tapijten en hun zachte structuur.

Maaike Van den Abbeele

Via gesprekken met bezoekers en buurtbewoners gaat Maaike Van den Abbeele op zoek naar de ideale tuin. Met textiel en draad wil ze verhalen vormgeven om de tuin tot leven te wekken. Een doek wordt een tuin als metafoor voor een plek waar dialoog, ontmoeting en ontspanning mogelijk zijn.

Maaike Van den Abbeele zal een eerste workshop organiseren op 9 en 10 juli. Vanaf 14u is ze aanwezig in de tuin om te vragen wat een ideale tuin is. Op 17 juli zijn volwassenen welkom voor met draad en textiel een droomlandschap te maken. Meer info volgt. Op 24 juli zijn kinderen welkom om met textielverf aan de slag te gaan om zo hun ideale tuin te maken. Meer info volgt.

Claire Stragier — Animal sees art

Claire Stragier positioneert zich als kunstenaar-vogelaar. Ze gaat op zoek naar een gemeenschappelijke beeldtaal voor mens en dier. Door middel van observaties en bevragingen brengt ze de vogels van Aalst Rechteroever in kaart. Via kleine kunstingrepen verbetert ze de leefomstandigheden van de vogels en maakt ze ze zichtbaarder voor de buurbewoners.