Netwerk Fabriek

Netwerk Aalst gooit de deuren open

Netwerk Aalst is een huis met vele kamers en stemmen. Zo hebben we het programma rond hedendaagse kunst van Netwerk Aalst, de filmprogrammatie van Netwerk Film, en nu ook Netwerk Fabriek.

Netwerk Fabriek grijpt terug naar de wortels van Netwerk Aalst als een open huis waar iedereen welkom was; activisten, kunstenaars en kunstliefhebbers, bewoners van Aalst en daarbuiten, maar ook 'gewone' cafégangers en zij die op zoek zijn naar een kop koffie of een werkplek.

Ben je op zoek naar een locatie voor je lezing, buurtmeeting, spelletjesavond of workshop? Of zoek je naar een plek om te studeren of werken? Dan helpt Netwerk Fabriek je graag uit de nood! Stuur je vraag naar Charlotte. We behandelen elke aanvraag individueel.*

  • Netwerk Aalst onderschrijft dat iedereen gelijkwaardig is, en verwacht hetzelfde van organisaties waar we mee samen werken.

Netwerk Fabriek gaat terug op het Centrum voor Samenlevings-Vernieuwing of CSV, dat aan de basis lag van het ontstaan van Netwerk in 1981. Het CSV, opgericht in de jaren 1970, bracht mensen samen van verschillende leeftijden, ideologieën, sociale klassen en groeperingen om zo bij te dragen tot nieuwe vormen van actief samenleven. Een buurtcafé was het kloppend hart van het centrum. De term ‘Netwerk Fabriek’ verwijst dan weer naar het krantje dat het CSV uitgaf.

En zo wordt Netwerk Aalst weer de ontmoetingsplek waar het ooit allemaal begonnen is. Wees van harte welkom! Een greep uit de activiteiten in het kader van Netwerk Fabriek:

  • Gardavoe repeteert
  • Samenwerking met Kunstoevers (april 2020)