NNN Fabriek zoekt beeldend kunstenaars voor groepsexpo

NNN Fabriek roept beeldend kunstenaars op om op zoek te gaan naar verwondering. Zend je werk in en maak kans om deel te nemen aan de groepsexpo Oooh. NNN Fabriek, de nieuwe pijler binnen Netwerk Aalst slaat hiervoor de handen in elkaar met Kunstwerkt, samen met Stichting IJsberg en Z33.

Open call voor beeldend kunstenaars

Kunstenaars zijn meesters in verwondering: ze verruimen en verfrissen onze blik op de wereld rondom ons. Oooh roept beeldende kunstenaars in Vlaanderen en Brussel op om te tonen wat hen verwondert. Een schilderij, beeldhouwwerk, tekening, video of textielwerk,... alle disciplines kunnen. "Kunst houdt ons allen bezig," zegt curator artistiek directeur Pieternel Vermoortel, "het zit veel dichter op de huid dan we wel durven denken. Dromen en verbeelden - het zijn gaven die we niet mogen onderschatten om aan de toekomst van morgen te werken."

Selectie door professionele curatoren

Je werk insturen kan tot 29 februari 2020 via www.beeld.be. Dit gloednieuwe platform biedt kunstenaars een online profiel en kansen aan. Een team van drie curatoren (Pieternel Vermoortel voor Netwerk Aalst, Jan Moeyaert voor Stichting IJsberg, en Annelies Thoelen voor Z33) maakt een eerste selectie op basis van de inzendingen. De geselecteerde kunstenaars worden uitgenodigd voor een tweede selectieronde. Zij mogen hun werk voorstellen aan een jury en krijgen professionele feedback.

Drie verrassende tentoonstellingen

De winnaars krijgen een plaats in één van de groepsexpo’s die opgesteld worden in Netwerk Aalst, Stichting IJsberg (Damme) en Z33 (Hasselt). Het worden vast drie unieke tentoonstellingen die een roadtrip langs Aalst, Damme en Hasselt waard zullen zijn. De tentoonstellingen lopen van 7 tot en met 24 mei 2020.

Meer info?

Charlotte Geeraert, verantwoordelijke voor de werking van NNN Fabriek, geeft je graag meer uitleg. Stuur een mailtje naar charlotte@netwerkaalst.be.