Occupie Paradit

Een tentoonstelling Alex Cecchetti en Laure Prouvost

"Kom, kom, kom hierheen”, weerklinkt de lokroep van de sirene. Ze is eenzaam en onzichtbaar, ze snakt ze naar liefde en medeleven. De wereld is koud, desolaat en hard. Er is geen ruimte meer, geen tijd. Dus kom, schreeuwt Netwerk Aalst, kom en bezet me. Hier wordt verbeelding realiteit, het dringt binnen in het leven van de kunstenaars én dat van jou.

Occupie Paradit is als een mondspoelmiddel dat je verbeelding wakker schudt, het breekt met conventies en gewoontes en neutraliseert de slechte smaak. We wijden je in in de kleinste en geheimste riten van dit paradijs terwijl slangen je smeken om niet van de appel van kennis te proeven. “Verspil je tijd er niet aan”, zullen ze zeggen, “het plezier van wijn is zo veel beter”.

Kunstenaars Alex Cecchetti en Laure Prouvost projecteren in de tentoonstelling Occupie Paradit hun ideeën over een fantastisch paradijs. Ze leiden je rond in een bevreemdende omgeving waar je verhalen hoort over de kosmos en de liefde. Je kan er love potions drinken en de tijd even laten stil staan. Een Community Of Snakes zorgt voor begeleiding, houvast, verwarring en nieuwe inzichten. Laat je onderdompelen in warmte, lust en geborgenheid.

Laure Prouvost

Laure Prouvost woont en werkt in Monaco en Knokke. Ze maakt video’s, borsten, geluiden, theekopjes, objecten en installaties. Hier volgt een lange lijst aan musea en kunstinstituten. Een regel, interessante dingen, een komma, een regel, een lijst van residenties en prijzen die ze won. Een greep uit soloprojecten: Een Diep Blauwe Zee Omringt Je in Venetië, een Wachtkamer met Objecten in Minneapolis, een Museum voor Grootvader in Milaan, een Theekamer voor Grootmoeder in Derry, een Karaoke Kamer in Brussel, een Nieuwe Octopus Inkt Vodka bar voor Gregor in Rotterdam, een Reisagentschap voor een Oom in Frankfurt, een Lobby voor de Liefde Tussen de Kunstenaars in Den Haag en Luzern… maar ook theezakjes en natte vloeren.

Alex Cecchetti

Alex Cecchetti (1977-2014, Terni, Italië) was een kunstenaar, dichter en choreograaf. Zijn werk is niet onder één noemer te vatten en kan beschouwd worden als de kunst van het onvoorstelbare: tactiel en poëtisch, esthetisch and materialistisch. Zijn werk creëert een omgeving waarin je mentaal en fysisch wordt ondergedompeld. Zo wordt je uitgenodigd om achterwaarts in een tuin te wandelen, in te slapen bij het gezang van een koor diep in de oceaan, of krijg je dansles van stenen en trappen,… Je bent niet langer een gewone toeschouwer, maar maakt deel uit van het werk. Alex Cecchetti stierf aan een ongekende oorzaak een eerste maal in 2014. Toch blijft hij nieuw werk maken en publiceren.

Openingsuren

Bezoek Occupie Paradit tot 21 juni 2020 in Netwerk Aalst.

  • Donderdag: 13:00 - 18:00
  • Vrijdag: 13:00 - 18:00
  • Zaterdag: 13:00 - 18:00
  • Zondag: 13:00 - 18:00