OPEN CALL

kunstenaars voor Gardens of Netwerk

Netwerk Fabriek trekt deze zomer naar buiten samen met buurtbewoners, lokale organisaties en kunstenaars onder de noemer Gardens of Netwerk. Deze groene oase zal een plaats zijn waar je kunst kan beleven, een film kan bekijken, muziek kan maken, gesprekken kan voeren of gewoon even kan uitrusten. Deze plaats op de Rechteroever zal ook ruimte bieden aan kunstenaars om er te werken. Als kunstenaar neem je deel aan dit programma.

Gardens of Netwerk onstond als reactie op de weinige publieke ruimte in de buurt. De buurt ‘rechteroever’ is een 19e-eeuwse stadswijk die zich kenmerkt door zijn industriële geschiedenis en gebouwen, en met de specifieke rol als wijk van aankomst en niet van bestemming. Daarom werd één van de tentoonstellingsruimtes in Netwerk Aalst door de Aalsterse talenten Mat&Nikki als tuin ingericht. Deze tuin werd ‘Belle Epoque’ en brengt een droombeeld naar Netwerk Aalst waarin bezoekers zich kunnen ontplooien. Het maakt de verschillende stemmen uit Aalst (en daarbuiten) hoorbaar en zichtbaar.

Onze buren, kunstenaars en toevallige bezoekers zijn de bewoners van Gardens of Netwerk.

Om het zomerprogramma compleet te maken zijn we op zoek naar vier kunstenaars die hun talent willen delen met de buurt. Deze oproep is, in eerste instantie, gericht aan kunstenaars die in de Denderregio wonen en/of werken. Er wordt niet gekeken naar leeftijd of discipline. Duo’s en collectieven zijn welkom.

Je herkent je alvast hierin:

  • Je ben sterk verwant met de Denderregio
  • Je wil graag in gesprek gaan met buurtbewoners, de bezoekers van Netwerk Aalst, kunstenaars, toevallige passanten…
  • Je beschikt over een gezonde dosis inlevingsvermogen en enthousiasme
  • Je bent bereid de ontwikkeling van jouw werk te delen

Wij voorzien:

  • Een plek die je als atelierruimte kan gebruiken vanaf 1 juli 2021
  • Productiebudget en verloning worden in samenspraak en op basis van het projectvoorstel bepaald
  • Begeleiding op jouw maat
  • Een artikel op de website, vermelding in de nieuwsbrief en promotie via sociale media
  • Een groepstentoonstelling die loopt van 14/08/2021 tot en met 19/09/2021

Wat moet je doen?

Vertel ons hoe jouw droomtuin er kan uitzien. Dat kan aan de hand van een tekst (max 1 A4), een tekening of video. Bezorg ons je idee voor 30 mei 2021. Een portfolio of een link naar een website is welkom.

Mail jouw idee naar charlotte[a]netwerkaalst.be

Deze oproep staat open voor iedereen. Netwerk Aalst stimuleert gelijke kansen en diversiteit en selecteert op basis van geschiktheid, ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst, levensvisie of beperking.