VACATURE COÖRDINATOR PUBLIEK PROGRAMMA

0,5 vte of 50% contract van bepaalde duur tot 31/12/2019

Deze functie staat open voor iedereen. Netwerk Aalst stimuleert gelijke kansen en diversiteit, en werft aan op basis van competenties, ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst, levensvisie of handicap.

ORGANISATIE

Netwerk Aalst is een internationaal centrum voor hedendaagse kunst en een onafhankelijk filmhuis opgericht in 1981. Sinds 2002 huist Netwerk in een voormalige textielfabriek in het centrum van de stad Aalst. In 2017 vernieuwde Netwerk Aalst zijn missie, programmastructuur en interne organisatie. Ook het nieuwe artistieke programma werd eind september 2017 gelanceerd. Netwerk Aalst kiest voor een integrale ondersteuning van kunstenaars. Het hier-en-nu van Aalst vormt het kompas voor de samenwerkingen die Netwerk Aalst opzet met kunstenaars en publieken. 

FUNCTIE

Netwerk Aalst wil haar team versterken met een bevlogen coördinator publiek programma (50%) in functie van de geplande tentoonstelling van Imogen Stidworthy, de stadstentoonstelling ALIAS, de werking van Netwerk Film en het programma gemaakt door derden in Netwerk Aalst, genaamd Netwerk Fabriek.

TAKEN

 • Het ontwikkelen van een boeiend publiek programma en een divers doelgroepenbeleid voor de tentoonstellingen en Netwerk Film, in overleg met het artistieke team en de coördinator pers en communicatie.
 • Het uitwerken van een basisaanbod publiekswerking voor de tentoonstellingen en Netwerk Film, zoals een scholenaanbod, rondleidingen, workshops en lezingen. Dit omvat ook het maken van afspraken, intern briefen, opvolgen van reservaties, documenteren en budgetopvolging.
 • Het mee opvolgen van het publieksonthaal; briefen en opleiden van losse medewerkers.
 • Het communiceren van het aanbod samen met de coördinator pers en communicatie inclusief het produceren en aanleveren van teksten.
 • Het zoeken naar extra financiële middelen en het opmaken van eventuele dossiers.
 • Het uitbouwen van partnerships die inzetbaar zijn voor de gehele werking van Netwerk Aalst, met bijzondere aandacht voor de lokale verankering van Netwerk Aalst. Je draagt zorg voor bestaande en nieuwe relaties en stakeholders van Netwerk Aalst.
 • Het opvolgen van en invulling geven aan bestaande events, zoals de Kunstendag voor Kinderen, Erfgoeddag, enzovoort.  

PROFIEL

 • Je hebt minstens twee relevante ervaring met publiekswerking en divers doelgroepenbeleid (dit hoeft niet in een professionele omgeving te zijn, we staan ook open voor kandidaten met ervaring uit vrijetijdsbesteding, zoals begeleiding bij een jeugdbeweging, of vrijwilligerswerk).
 • Je bent een organisatietalent met een hands-on-mentaliteit en interesse om extra muros te werken.
 • Je hebt kennis van het veld van de hedendaagse beeldende kunst en de 'betere' film.
 • Je bent een teamplayer die ook perfect zelfstandig kan werken.
 • Je bent precies, werkt systematisch en respecteert deadlines.
 • Je bent een vlotte netwerker en communicator, je bent een aanspreekpunt voor publiek en partners.
 • Je bent stressbestendig en bereid om flexibel te werken.
 • Je kan jezelf helder uitdrukken in het Nederlands en het Engels en beschikt over redactionele vaardigheden.
 • Je kan budgetten beheren en bewaken.

AANBOD

We bieden jou een deeltijds contract van bepaalde duur tot 31 december 2019 (eventueel verlengd).

0.5 VTE/50% tewerkstelling in CAO 329.100 socio-cultureel werk. Een functie met verantwoordelijkheid in een fijn team en boeiende werkomgeving. Woon-werkverkeer: terugbetaling openbaar vervoer of fietsvergoeding.  

SOLLICITEREN

We ontvangen graag jouw motivatie en CV, uiterlijk op 27 maart 2019 ter attentie van zakelijk directeur Steven Op de Beeck via steven(at)netwerk-art.be

De 1ste selectieronde gebeurt op basis van de ingezonden kandidatuur. De 2de ronde bestaat uit een schriftelijke oefening en een selectie-interview.

Voor bijkomende vragen en inlichtingen kan je steeds terecht bij Steven Op de Beeck via steven(at)netwerk-art.be of op 053 70 97 73

Meer informatie over Netwerk Aalst vind je op deze website. De volledige vacature staat hier.