artist

All Artists

Kunstenplatform Plan B

In het kader van Dorpsdramaturgie werken op dit moment Elien Ronse en Leontien Allemeersch samen aan hun onderzoekstraject.
Elien Ronse engageert zich in projecten waar diverse disciplines samenkomen zoals hedendaagse kunsten, sociaal werk, politiek activisme en theoretisch onderzoek. Daarnaast is ze actief in relationele-collaboratieve projecten en organisaties zoals Manoeuvre, Cultureel Centrum Truck Stop, de Koer, Other Women’s Flowers en het Para-instituut voor KUNST en precariteit. Ze behaalde een MA in Vrije Kunsten in Dutch Art Institute, een Advanced MA in Sint Lucas Antwerpen en een BA in Sociaal Werk. 
Meer informatie: https://elienronse.be/
Leontien Allemeersch studeerde Autonome Vormgeving aan het KASK in Gent. Ze bouwt mee aan verschillende initiatieven met een focus op relationele, theater en locatiespecifieke praktijken. Ze is deel van Kunstenplatform PLAN B en werkt bij de Koer in Gent, daarnaast kan je haar vaak terugvinden met een camera in haar handen.
Vanuit onderzoek en reflectie ondersteunt Kunstenplatform PLAN B artistieke praktijken, creëert het in-situ presentatiemomenten en stelt het vragen over de rurale realiteit in al zijn verschijningsvormen. Door tijd en ruimte te geven aan onderzoek ontwikkelen zich projecten die zich nestelen in het lokale weefsel en die verrassend inspelen op wat er ter plekke is.