Relaunch Netwerk Aalst

Programma relaunch 23 september 2017

We openen de eerste twee tentoonstellingen in een feestelijk programma met onder andere een parade door de stad, performances, culinaire interventies en een groot feest.

12u Onbetrouwbare parade door de Stad – Die Verdammte Spielerei Onder begeleiding van 4 saxofoons, 1 percussionist en 1 van een megafoon voorziene MC, flaneert het team van Netwerk Aalst team door de straten van onze keizerlijke stede. We zaaien vrolijke verwarring en maken verschillende stops op weg naar ons gebouw. Tamboer-Majoor Stefaan De Winter en zijn discipelen zorgen voor een feestelijke start van het nieuwe artistieke programma.

14u Welkom in Netwerk Aalst

14u -17u Performance Future Proof – Sorry Bereid je voor op wat komen gaat in Wellnesscentrum Future Proof. Door middel van diverse behandelingen - van gezichtsmaskers tot elixirs - heelt Sorry je Stresslichaam en begeleidt je in de ontwikkeling van je Protective Shell. Het komt goed.

Performance Recipes for Disaster – Domestic Science Club feat. Gosie Vervloessem Recipes for disaster is een rampzalige marktkraam. Aan de basis van de recepten ligt volgende prangende vraag: hoe verteer je een ramp? Hoe lang ligt zwaar onheil gemiddeld op je maag? Gosie Vervloessem mixt, perst, bakt en serveert bulderende vulkanen, duizelingwekkende aardbevingen, overweldigende tsunami's... Verdraagt uw maag de Big Bang?

19u Performance How to Invoke Apparitions – Diederik Peeters Tijdens een eerste verschijning op de opening van de tentoonstelling in Netwerk, doet Peeters tijdens de korte lezing How to Invoke Apparitions de historische krachtlijnen van zijn onderzoek naar stemmen zonder lichaam uit de doeken. Indien hij er tijdig in slaagt zijn opleiding als medium af te ronden, is het mogelijk dat hij zich bij wijze van demonstratie door een historisch personage laat assisteren. Performance How to Make a Mask – Pedro Barateiro How to Make a Mask is een monoloog-met-beelden die wordt gebracht door één performer. De monoloog werd gemaakt op een moment dat er overal ter wereld werd geprotesteerd tegen besparingsmaatregelen. Het werk verwijst naar de toenemende vrijgave van persoonlijke informatie op sociale media, wat big data-bedrijven ermee doen en hoe dit invloed heeft op hoe zowel menselijke als niet menselijke actoren de wereld opbouwen.

20u Diner, drankjes & feest!

De twee tentoonstelling zijn doorlopend open.

Netwerk Aalst café powered by AMOK Diner aan democratische prijzen.