Community

NW wordt niet alleen gedragen, maar echt gemaakt door de gemeenschap. Kunstenaars, vrienden, buren, sponsors, cinefielen, vrijwilligers, scholen en andere enthousiastelingen dragen bij aan de meerlagige activiteit in NW. Ook gezinnen en jongeren verblijden ons huis met hun aanwezigheid. Zin om je mee in te zetten? Op deze pagina vind je alle mogelijkheden om dat te doen.

Doe mee

 • Word vriend van NW: Vrienden van NW bestaat uit lokale kunstminnaars, ondernemers en sympathisanten die geloven in kunst en cultuur als drijvende krachten voor onze Denderregio. Hun steun helpt ons niet alleen om een ambitieus programma te ontwikkelen, maar ook om het toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. 
 • Word losse medewerker: Als wij over ons ‘team’ spreken, dan hebben we het niet alleen over mensen die van NW hun vaste job hebben gemaakt. Onze vrijwilligers of ‘losse medewerkers’ vallen ook onder die noemer. Alle handen, hoofden en harten zijn hard nodig om NW te maken wat het is. (Of, beter nog: wat het zou kunnen zijn). Daarom koesteren we onze losse medewerkers als onmisbare schakels in ons team. 
 • Word onze collega: Een team is als een levend wezen. Het groeit, verandert en evolueert voortdurend. Soms heeft het behoefte aan nieuwe energie. Als dat gebeurt, vind je hier al onze openstaande vacatures.
 • Word stagiaire: Wil je je stage doen bij NW? Dat kan! We bieden zowel parttime als fulltime stages aan in verschillende disciplines. Alles is afhankelijk van je beschikbaarheid en je lesprogramma, maar we vragen je wel om beschikbaar te zijn voor minstens twee maanden. Zo krijg je voldoende tijd om bij te leren, ervaring op te doen en je in te werken binnen ons team.
 • Deel je idee: Heb je een idee? Contacteer ons en deel gerust.

Scholen

In NW kan je terecht voor een mooi aanbod aan schoolfilms. Kom met je klas naar de film en geniet van een fantastische filmervaring. Er is een aanbod voor kleuter-, lager en middelbaar onderwijs.

Gezinnen & jongeren

Ontdek onze diverse activiteiten, allemaal ontworpen met jou in gedachten!

 • Flosjkesfabriek: Een multi-inzetbaar podium om te luisteren en te snuisteren; verstilde voorleesmomenten en een tekenhoek; een plek om te maken en te leren.
 • Rekker Station: Een DIY animatiebox ontwikkeld door Studio REKKER. We nemen kinderen en jongeren mee op een audiovisueel avontuur in het universum van stop motion animatie.
 • Smuldag: Kinderfilm op zondag (1 keer per maand)
 • En er is meer… NW heeft een Filmclub voor jongeren. Ben jij ook zot van film? Altijd al een cinema willen runnen? Kijk je graag verder dan de zoveelste blockbuster? Dan is dit misschien iets voor jou. Ben je 15+ en geïnteresseerd in film en wil je dit graag delen met anderen? Laat dan van je horen via celine@nw-aalst.be

vaste gasten

 • Diversplus inspireert en beweegt met acties die een positieve impact hebben op de samenleving. Voor mama’s en jongeren. De werking organiseert laagdrempelige activiteiten die mensen bij elkaar brengen. Voor professionals uit het onderwijs en de sociale sector. Diversplus biedt een vormingsaanbod over uiteenlopende thema’s verbonden aan diversiteit en duurzaamheid.
 • Rotor is een multidisciplinaire atelierwerking in Aalst. Een ontmoetingsplek die ruimte en tijd biedt voor artistieke creatie, experiment en presentatie.
 • De Breiclub is een groep personen die op regelmatige basis ons café gebruiken om allerlei creaties te breien.