KAA PLAA

Workshop ‘Vlaams Koud Buffet’

Flitsen de nostalgische beelden bij u ook voorbij als we het hebben over prachtige schotels met gevulde perziken, tomaat-garnaal en asperges-in-hespenrolletjes?
Wij rakelen op zondag 6 oktober dit heerlijke buffet op van weleer en voorzien een 'workshop' om de kneepjes van het vak te leren. Alle ingrediënten worden voorzien in onze wel-uitgeruste keuken, het enige wat u moet meebrengen is een schort en een goed recept!

Om 12u trakteren we jullie op een aperitief, Porto of Sherry, bij twee korte presentaties over het behoud van immaterieel erfgoed en hoe de ideologische strekkingen, conservatisme en traditionalisme, elkaar ondermijnen of versterken.
De lijfelijke honger wordt gestild met onze eigen culinaire creaties.

Na de maaltijd discussiëren we over kunst, politieke recuperatie en hoe je daar als kunstenaar of curator mee omgaat. De discussie vindt plaats aan tafel en wordt gemodereerd door Bureau d'Alimentation.

Praktisch

Zondag 6.10.2019
Locatie: Netwerk Aalst

Programma

  • 10u – 12u: workshop ‘Vlaams Koud Buffet’
  • 12u: presentatie Werkplaats Immaterieel Erfgoed
  • 12u30: presentatie Conservatisme vs. Traditionalisme
  • 13u: buffet
  • 13u45: vertoning videowerk van Ignace Cami
  • 14u: gesprek met kunstenaar Ignace Cami, curator Roger D’hondt en immaterieel erfgoedbewaarster Jorijn Neyrinck over tradities en politieke recuperatie van kunst en cultuur.

Prijzen

  • workshop 'Vlaams Koud Buffet': gratis
  • aperitief, buffet en gesprek: € 20

Info en inschrijvingen
Gelieve voor één of beide onderdelen in te schrijven vóór 30 september via charlotte@netwerkaalst.be of 053 70 97 73.