The Empire of Law. Legality and Other Narrative Tools of Colonialism

Conferentie

Eurocentrische macht voelt de noodzaak om verhalen over de koloniale geschiedenis te vertellen om de interpretatie ervan te controleren. Concepten van recht en recht hebben hierbij een belangrijke rol gespeeld. Ook vandaag wordt het idee van rechtvaardigheid gebruikt om een gewelddadig migratiebeleid dat een agressieve vervolging, opsluiting en deportatie van personen inhoudt goed te keuren.

De conferentie The Empire of Law. Legality and Other Narrative Tools of Colonialism behandelt het onderwerp recht, gerechtigheid en kolonialisme vanuit een dekoloniaal en antiracistisch perspectief.

Sprekers zijn onder andere Yuderkys Espinosa Miñoso, Daniela Ortiz, Walter Andino Midence, Black Speaks Back, het Collectif Mémoire Coloniale, Lutte contre les Discriminations en Nataša Petrešin-Bachelez.

De conferentie wordt gezamenlijk geproduceerd en in opdracht gegeven door Netwerk Aalst, België, en KADIST, Parijs in het kader van het Netwerk Aalst programma The Unrealible Protagonist, en het driejarige project van KADIST, Not Fully Human, Not Human at All, samengesteld door Nataša Petrešin-Bachelez. De conferentie maakt ook deel uit van het programma van de Contour Biënnale 9: Coltan As Cotton.

Praktische info volgt. Voor vragen kan u terecht bij info@netwerk-art.be of op 053 70 97 73.