concert

Alle Programma

Action Beat / Borbetomagus / Ariel Pink’s Haunted Graffiti

Haunted Christmas Terror

Het Britse Action Beat is de ultieme no wave-bigband: met een wisselde bezetting die varieert tussen één tot vier drummers, minstens vier gitaren, en alles wat ooit los of vast in een rockgroep speelde maken ze een bezwerende mix van harde noiserock en ritmische dissonantie. De brij die het orkest produceert is schatplichtig aan de vroege Sonic Youth, de gitaarsymfonieën van Glenn Branca en het geweld van The Boredoms.

Ariel Pink’s Haunted Graffiti klinkt als een vergeten popgenie op de kortegolfradio: gooi alle B-sides van David Bowie, Roxy Music, Frank Zappa, Brian Eno, the Smiths en een aantal vergeten new-wavehits in een lo-fi bad en je krijgt vage psychedelica die in de buurt komt van de muziek die Ariel Pink op zijn versleten fourtrack maakt. De man, even kierrewiet als zijn muziek, wordt live bijgestaan door his Haunted Graffiti, en is bovendien niet vies van kleedjes, make up en lichtgevende tamboerijnen. Voor fans van alle waanzin links van Animal Collective.

 

Het Amerikaanse Borbetomagus is een niet-alledaags freejazz/improv trio dat de erfenis van Ornette Coleman, John Coltrane, Albert Ayler e.a. tot een massieve blok noise herleidt. Het trio gaf het begrip ‘krachtblazen’ een volledig nieuwe invulling. De twee saxofonisten en gitarist verdedigen zo met verve de eer als hoogst invloedrijke noisegroep, met een impossante carriére die ruim 30 jaar overspant en samenwerkingen met o.a. Thurston Moore.

11.12.2009 20:30