concert

Alle Programma

aLOSTaSOULS # 7

Elektronisch geluid en digitaal beeld staan centraal in de Fotones-avonden, georganiseerd door het beruchte Brusselse label Foton. Uiteenlopende en vaak ondergronds opererende elektronische scènes worden tijdens Fotones samengebracht. Minimale soundscapes, abstracte ambient, techno, breaks, electrotrash, breakcore, noise … een brede waaier gaande van intense horizontale luisterervaringen tot exuberant dansant.

Petite Porte De Bronze (B / Tonto, Foton)
VJ Antonin de Bemels’ muzikaal alter ego presenteert zijn nieuw project. Oscillator geluiden, intieme noises en sub-tiele cracks vormen de bruisende soundtrack vooreen beeldloze film.

Ultraphonist (B / Foton, Vacuum)
Marc Moe dea en Gabriel Séverin (Silk Saw, Jardin d’Usure) geven de term subbass een nieuwe betekenis. Subtiele muzikale composities versus fysischeresonantie.

Lowdjo (B / Foton, aLOSTaSOULS)
Opkomende DJ in de Belgsiche scene met DJ-sets in Berlijn en Rome op zijn palmares. Lowdjo speelt al wat elektronisch heet: van ambient tot breakcore en terug.

FKL aka Fraktal (FR / Boumcrash)
Heeft in geen tijd zijn stek gevonden in de Brusselse underground scene. Een stevige mix van hardtek en gefrag-menteerde breaks, geïnjecteerd met een vleugje speedcore.

Audioclast (B / Faux-ton): Marc Roesems (Silk Saw, Ultraphonist, Indiviual) en Hans De Man (Antz) bundelen hun krachten voor een destructieve live en dj-set, een clash die leidt tot terrorcore.

Antz (B / Faux-ton)
Plaatst muziek boven woorden om tot de kern te komen. Ragga-, jungle-, break-, speed- en deathcore worden gemixt tot een sterk geheel, die u maar één keuze laten: dance or leave.

D-John (B / Faux-ton)
Was tot tien jaar geleden actief in de Brusselse jungle scene. Hij speelde op verscheidene squat events en free parties verspreid over Europa. Djohn brengt een opwinden de mix van jungle breaks en fast techno.

Rafaël (ES – Foton)
Houdt een afstand van de gebruikelijke vjste reotiepen en brengt fotografische experimenten. Live scrubbing en humor zijn de sleutelelement en voor zijn visuele taal.

Aki Onda (JP)
Legt zich met casettes toe op elektronische muziek. Onda is zowel solo aan het werk te zien als in duo met onder andere Alan Licht, Joseph Suchy, en Jac Berrocal. Zijn nieuw ste album Bon Voyage! werd door Wire magazine geselecteerd als één van de 50 meest spraakmakende records van 2003.

06.11.2004 20:00