concert

Alle Programma

Black To Comm / Christina Vantzou / Els Viaene

Black to Comm is Marc Richter, brein van het gerenommeerd Dekorderlabel en specialist in drones, geluidscollages en samples. In Netwerk brengt hij samen met Renate Nikolaus en David Aird (aka Vindicatrix) het Earth-project. Earth is een soundtrack bij de gelijknamige stomme film van Ho Tzu Nyen, een van de belangrijkste Singaporese artiesten. Verwacht u aan een prachtige post-apocalyptische collage van muziek en film die o.a. refereert naar de schilderijen van Caravaggio, Delacroix, Rembrandt en Géricault.

→ Beluister Earth integraal op de luisterpaal

De artistieke duizendpoot Christina Vantzou vertoeft in hetzelfde muzikale universum als Adam Wiltzie van A Winged Victory for The Sullen en Stars of The Lid. Onlangs debuteerde ze solo op het Krankylabel met het wondermooie album en film No. 1. Om de totaalervaring film/muziek volledig te maken, brengt ze het Vancouver Island Quintet (Beatrijs De Klerck, Doreen Mon, Elise Mélinand, Stephanie Arnold en Saara Markkanen) mee.

Els Viaene schept door middel van fieldrecordings een organische geluidsomgeving waarin nieuwe ruimtes binnen een bestaande ruimte worden gecreëerd. In haar geluidsperformance lijkt de fysieke begrenzing van de ruimte zo te verdwijnen of net benadrukt te worden.

het balanseer presenteert De weg naar Egypte
Met Inge Braeckman en Toon Callier

Het vijfdelige poëtische meesterwerk De weg naar Egypte van Gertrude Starink is nu eindelijk in één band verschenen. De strenge symmetrie, de klassieke poëtische taal en de mythologische sfeer maken Starinks poëzie tot één van de meest eigenzinnige en intrigerende oeuvres in het Nederlands.
Dichteres Inge Braeckman brengt hulde aan het werk van Starink, gitarist Toon Callier (gitaarkwartet Zwerm) luistert de avond op met muziek van Fausto Romitelli.

04.05.2012 20:30