concert

Alle Programma

Charlemagne Palestine & Rhys Chatham / Sheldon Siegel / Gerard Herman

De componist, performer en beeldend kunstenaar Charlemagne Palestine is een unieke en extravagante stem in de muziekwereld. Hij is afkomstig uit New York maar woont en werkt reeds vele jaren in Brussel. Velen kennen hem door zijn nog steeds verbluffende Strumming Music en epische orgelstukken. De New Yorker Rhys Chatham definieerde mee het rock-dna in downtown New York in de jaren ’70. Naast zijn werk als componist, trompettist en gitarist is hij tegenwoordig vooral gekend om zijn 100-koppige Guitar Orchestra. Palestine en Chatham ontmoetten elkaar in New York eind jaren ’60 en besloten twee jaar geleden om na 30 jaar opnieuw samen te werken. Dit resulteert binnenkort in de uitgave van een nieuwe cd op het Belgische label Sub Rosa. Verwacht in Netwerk een zeer intense performance van strumming-style piano en weerbarstige stemexperimenten in een meditatieve dialoog met gitaar, trompet en fluit. Een unieke kans om twee grootheden in hedendaagse compositie samen aan het werk te zien.

Charlemagne Palestine – Strumming Music

De veelzijdige kunstenaar Gerard Herman was de voorbije jaren al enkele keren in verschillende gedaantes te gast in Netwerk. Hij participeerde in 2010 als piepjonge startende kunstenaar aan de groepstentoonstelling Rafa the Magician en bracht naar aanleiding van de publicatie van Kinderboek. Een boek voor kinderen een voorstelling voor de allerkleinsten op het Fin de Saison-event in 2011. Andere passages in Netwerk waren er in de hoedanigheid van muzikant, met o.a. een deelname aan het Smoke on the Water-event op uitnodiging van kunstenaar Joris van de Moortel en als lid van het straffe Antwerpse impro/free jazz-trio Sheldon Siegel met Gino Coomans (cello) en Erik Heestermans (drums). Met deze laatste kornuiten komt Herman andermaal op visite.

Naar aanleiding van Werelddierendag en zijn lopende solo-tentoonstelling Kalisj in Netwerk, organiseert Gerard Herman samen met bevriend kunstenaar en radiopartner Joris De Rycke een totaalspektakel ter ere van de inhuldiging van het Monument Voor Alle Naamloos Overleden Dieren Van De Wereld. Dit plechtige moment wordt passend muzikaal omlijst door Het Harmonieorkest van de Academie Voor Podiumkunsten uit Aalst.
– vrijblijvende dresscode: zwart

05.10.2014