concert

Alle Programma

Colleen / Half Asleep

Colleen
In 2003 bracht Colleen de veel geprezen Everyone Alive Wants Answers uit op het fantastische Engelse label Leaf (Murcof, Manitoba, Asa-Chan & Junray). Fragiele deuntjes of wankelende wiegeliedjes. Obsessieve loops en instrumentale sequenties, met veel aandacht voor melodie, geluidskorrels en een bepaald minimalisme, die ons doen denken aan Anne Laplantine.
In mei 2005 komt haar nieuwe plaat uit en deze komt ze dan ook voorstellen in Netwerk / centrum voor hedendaagse kunst.

Op het podium probeert zij altijd iets anders te doen dan op plaat, maar met de zelfde zoektocht naar haar geluid: een combinatie van akoestische gitaar, cello, melodica, klokkenspel, drumcomputer, en volgens haar humeur concertina, synth, duimpiano, fluit. Het geheel wordt delicaat verwerkt met effecten en direct sampling.

www.colleenplays.org

Half Asleep
Half Asleep is het project van Valérie Leclercq, samen met haar jongere zus Oriane. Valérie maakt langzame singer/songwritermuziek met piano, akoestische gitaar en soms drums. Daarbij zingt ze op bijna fluisterende wijze, wat de intieme sfeer ten goede komt. Ondanks het introverte en fragiele karakter heeft de muziek een enorme impact. Of je het nou singer/songwritermuziek, folkrock, droompop, sadcore of licht experimenteel noemt, het is en blijft hemels. De mineurstemming is meeslepend, de melodieën betoverend. Haal al het breekbare uit Low, Julie Doiron, Lisa Germano, Movietone, Tara Jane O’Neil, Stina Nordenstam, Shannon Wright en Nico, voeg dat bij elkaar en men komt in de buurt van wat Half Asleep is. In maart 2005 komt haar nieuwe album uit op Matamore.

www.half-asleep.tk

07.05.2005 20:30