concert

Alle Programma

de portables / Tomàn / Madensuyu

de portables (BE)
Na de release van Girls Beware! (2003) werden de portables in het Radio 1-programma Cucamonga één van de best bewaarde geheimen van de Belgische rock genoemd. Plots – vanuit het ogenschijnlijke niets – stond er een binnenlandse band klaar die quasi moeiteloos het beste van Tortoise, Pink Floyd, Can, The Notwist, Boards of Canada en Pinback wist te verenigen. De groep is nu al meer dan tien jaar actief, maar hun zoet-melancholische songs maken nog altijd even veel indruk omwille van hun veelzijdige structuren. Ook tijdens concerten zijn ze meesters in het creëren van open, stereoscopisch post-rockgeluid.

Myspace
www.studiomuscle.com

Toman (BE)
Van Tomàn verscheen kort geleden het debuut Catching A Grizzly Bear, Lesson One (in een mix van Jürgen de Blonde a.k.a. Köhn / de portables). Amper een jaar later is het vervolg er al: Perhaps We Should Have Smoked The Salmon First. De muziek van Tomàn is schatplichtig aan die van Pinback (de gitaarriedeltjes), de portables (de riffs, de keys) en American Analog Set (de variatie binnen de herhaling). Hun plaat komt ook uit in de States (via Graveface) en in het voorjaar van 2007 vertrekt het kwintet met Madensuyu op een Europese tour.

Myspace
www.toman.be

Madensuyu (BE)
‘Madensuyu’ betekent zoveel als ‘natuurlijk bruisend water’ in het Turks. De heilzame bron is een opvallend gedreven tweemanschap, bestaande uit gitarist/zanger Pieterjan Vervondel en drummer/zanger Stijn De Gezelle. Als duo ontketent Madensuyu een behoorlijk imposante noise rock sound. Hun cd, A Field Between, intrigeert vanaf de eerste intro. Songs haken zich onderhuids met weerhaken vast; breed meanderend tussen ingetogen en onstuimig laten de muzikanten zich life graag meedrijven op in een bij wijlen onstuitbare golf van muzikale dadendrang. Het Madensuyu concert kondigt zich alvast als een bezwerende ervaring aan.

Myspace
www.madensuyu.be

10.02.2007 20:00