concert

Alle Programma

Drums ’n Friends Again

Aster x Will Guthrie x Erik Heestermans x Eli Keszler x Ashley Paul x Julian Sartorius

Een drumsolo is meer dan louter uitpakken met spectaculaire hoogstandjes. Het gaat vooral om het blootleggen van de ziel van het instrument, een solo voor de Drum met grote D.

Zes jaar na het geslaagde Drums ’n Friends, werd het tijd voor Drums ’n Friends Again, met veel eigenzinnige drummers en de multi-instrumentaliste Ashley Paul als rustpunt.

Eli Keszler is een multi-instrumentalist uit New York, die vooral werkt met percussie, antieke cymbalen, gitaar en grote mechanische strijkinstallaties met verlengde snaren. Hij werkte eerder samen met artiesten als Jandek, Phill Niblock, Roscoe Mitchell, Joe McPhee, Tony Conrad, Keith Fullerton Whitman en Ashley Paul.

Ashley Paul is een performer/componiste uit New York. Ze creëert haar eigen universum met behulp van saxofoon, klarinet, stem, gitaar, klokkenspel en percussie. Het resultaat is intuïtieve, introverte muziek met een donker kantje. Haar recentste wondermooie plaat Line the Clouds kreeg dan ook internationaal zeer veel bijval. Ze werkte reeds samen met Phill Niblock, Rashad Becker, Aki Onda, C. Spencer Yeh, Geoff Mullen, Joe Morris, Anthony Coleman en Eli Keszler.

Ashley Paul werd onlangs opgenomen in The Wire: top 50 Realeases of the year 2013. Hier leest u een interview met haar in The Wire van April 2013.

Aster is de fijne muzikale samenwerking van het koppel Ashley Paul en Eli Keszler. Hun laatste plaat Things That Just Happen balanceert tussen subtiele geluidskunst, fragiele folk psych, verhakkelde pop en vrije geïmproviseerde drones.

De Australische drummer Will Guthrie is bekend voor zijn jazzy improvs met drum, zelfgemaakte percussie en elektronica. Hij speelde met o.a. Oren Ambarchi, Martin Küchen, Anthony Pateras, Keith Rowe en Jim Denley. Elke performance van Guthrie is steevast een verrassing en voor velen een revelatie.

De Zwitserse drummer Julian Sartorius werkte in het verleden samen met o.a. Nils Petter Molvaer, Rhys Chatham en Dimlite. In 2011 startte hij het project Beat Diary, waarbij hij de uitdaging aan ging om een klankdagboek bij te houden. Gedurende een jaar creëerde hij elke dag op een unieke locatie een ritme en legde dit vast op beeld en geluid. Nu komt hij zijn waanzinnig project voorstellen in Netwerk, steeds zoekend naar nieuwe invalshoeken qua akoestiek en klank.

Erik Heestermans is de drummer van het fantastische Sheldon Siegel en is één van de Stervende Honden bij Ignatz.  Hij drumde al vaker in duo, met o.a. Jakob Warmenbol, Martin Küchen, Milan Warmoeskerken… maar nu dus voor het eerst solo, kom dat zien!

Eli Keszler – L-Carrier from eli keszler on Vimeo.

 

Leave Mine from Ashley Paul on Vimeo.

 

Eli Keszler & Ashley Paul from Ben Sisto on Vimeo.

 

Will guthrie from KIDAM on Vimeo.

 

€ 10 / 7

20:00 Erik Heestermans
20:30 Ashley Paul
21:00 Julian Sartorius
21:20 Break
21:50 Eli Keszler
22:20 Will Guthrie
22:50 Aster (Ashley Paul & Eli Keszler)

Ashley Paul werd onlangs opgenomen in The Wire: top 50 Realeases of the year 2013. Hier leest u een interview met haar in The Wire van April 2013.

08.02.2014

Gerelateerd programma

tentoonstelling

07.12.2014-06.03.2015

Orkest!

Oliver Beer / Rubén D’hers / Nicolas Field / Julian Sartorius / Michael Schmid / Konrad Smoleński / Rutger Zuydervelt

Orkest!

Oliver Beer / Rubén D’hers / Nicolas Field / Julian Sartorius / Michael Schmid / Konrad Smoleński / Rutger Zuydervelt

Orkest!

Oliver Beer / Rubén D’hers / Nicolas Field / Julian Sartorius / Michael Schmid / Konrad Smoleński / Rutger Zuydervelt