concert

Alle Programma

Drums ‘n’ Friends

Andrea Belfi (IT)
Een drumkit omringd door synthesizers, loopstations, contactmicrofoons, harmonica en twee kleine speakers. Een mengeling van akoestische en elektronische elementen en onder de arm twee sterke platen op Häpna (Tape, Hans Appelqvist) en Die Schachtel (Alessandro Bosetti, Christa Pfangen).

Teun Verbruggen + Jozef Dumoulin (BE)
Drummer Teun Verbruggen (Jef Neve Trio, Flat Earth Society) en toetsenwonder Jozef Dumoulin (Määk’s Spirit, Octurn) zijn 2/3 van het trio Othin Spake met Mauro Pawlowski. Samen spelen ze elektrische improvisatie met heel wat jazz-invloeden.

Eric Thielemans + Sickboy (BE)
Erik Thielemans is een klassiek geschoold slagwerker. Alvorens zijn studies te beëindigen stapte hij over naar de jazz- en improvisatiescene. Experiment en openheid staan voorop in de brede waaier van artistieke activiteiten waarin hij betrokken is, zoals Määk’s Spirit en het beruchte duo Coca-Cola met God (met Tim Vanhamel). Bij Netwerk gaat hij aan de slag met Sickboy, de meest gereputeerde Belgische breakcore-artiest.

Butsenzeller ‘n’ Bassiman (BE)
Geert ‘Bootsie’ Budts drumt o.a. bij DAAU, One Louder en het kindvriendelijke Kapitein Winokio. Onder zijn alias Butsenzeller creëert hij een eigen elektroakoestisch universum. Voeg daarbij Bassiman aka Luc Bas (Klezmic Noiz, Hoodoo Club, Bunny) en het resultaat is een Special “Live” Drums ‘n’ Electronics Performance ofwel zeer dansbare muziek met groovy baslijnen, drum ‘n’ bass beats en heerlijke noise.

David De Corte + Evil Fons (BE)
David De Corte, drummer bij o.a. Steamer Cry Wolf en Niels Latomme aka Evil Fons, gitarist bij het straffe Penguins Know Why wagen zich aan een noisy gitaar/drum impro.

Fikret Atay (TR) / Tinica
Tinica (2004) is een single-channel video van de Turkse kunstenaar Fikret Atay. Zonsondergang boven de stad Batman. Een jongen verzamelt allerlei afval rondom zich: lege kannen zonnebloemolie, een plastik verfemmer, … Het is het begin van een energieke improvisatie die zich richt tot de stadsgloed onder hem. De eruptie houdt even terloops op als ze begon en de jongen stampt het afval van de heuvel waarop hij zat. Fikret Atay (Batman, 1976) woont en werkt sinds 2003 in Parijs.

Dave Nuss (US) / Wood on Wood
Een drummer in het midden van de sporthal in het vroegere Postgebouw, Berlin Mitte, nauw omcirkeld door een langzaam bewegende camera die elke moment en elke emotie vastlegt. Het publiek bevindt zich op een veilige afstand. De grond trilt. De zware geluidsgolven transformeren de ruimte in een krachtgebied. David Nuss van The No-Neck Blues Band gaat door tot hij op het punt komt van volledige fysieke uitputting..

19.01.2008 20:30