concert

Alle Programma

Entr’acte Labelnight

Entr’acte
Entr’acte is het label van de in Londen gevestigde grafische vormgever en typograaf Allon Kaye. Sinds 1999 publiceerde hij werk van meer dan 25 internationale artiesten. Hoewel de vormgeving van de Entr’acte releases telkens opvallend en bijzonder is, wil Kaye verder gaan dan het ontwerpen van louter decoratief of esthetisch design. De nadruk ligt steeds op eigenzinnige experimentele en elektronische muziek (met een bijzondere aandacht voor audio art, compositie en performance). Ook de rol van het label – als tussenschakel tussen artiest en consument – is een onderwerp dat Kaye sterk aanbelangt.
No ‘real’ nuts, no apples, no garlic biedt een brede staalkaart van Entr’actes uiterst diverse cataloog.

Michael Anacker (DE)
De Duitser Michael Anacker alias Kallabris produceert elektroakoestische slaapkamermuziek vanuit zijn fascinatie voor elektromechanische opname-apparatuur.

Esther Venrooy (NL)
Esther Venrooy’s oeuvre omvat zowel zuiver gecomponeerde elektronische stukken als geïmproviseerde combinaties met traditionele instrumenten als piano, fluit en satsuma-biwa (een Japans snaarinstrument). In Netwerk brengt ze samen met Lieve D’hondt haar nieuwste werk The Spiral Staircase.

Marc Behrens
Marc Behrens maakt gebruik van digitale geluidsmanipulatie, field recordings en spatialisatie binnen het domein van perfomance, installatie en audiovisuele producties. Binnenkort verschijnt zijn tweede Entr’acte release: Architectural Commentaries 4 & 5.

Sudden Infant (SC)
De Zwitser Joke Lanz aka Sudden Infant construeert zijn geïmproviseerde en experimentele composities rond complexe noise-structuren. Met onconventionele instrumenten, lo-fi elektronische apparatuur, platenspelers en onverwachte geluidsbronnen creëert hij soms abrupte klankjuxtaposities die doen denken aan musique concrète.

Filter Feeder
Filter Feeder is de auditieve speeltuin van DJ Julian Doyle, die ook bekend staat als percussionist en elektronische componist. Zijn passie voor ritme- en klankexperiment komt tot uiting in elektro-akoestische performances waarin Doyle aan de slag gaat met aftandse drummachines en zelfgemaakte percussie-instrumenten.

20.10.2007 20:30