concert

Alle Programma

Father Murphy / Inwolves

Father Murphy groeide de laatste jaren uit tot één van de meest mysterieuze en enigmatische bands van het moment. Deze donkere, psychedelische folkband maakt al meer dan tien jaar in het geniep nieuwe albums. Hun recentste plaat Croce(Italiaans voor kruis) vormt samen met de EPs Lamentations en de pure musique concrète van Calvary de trilogie van het kruis. Een trilogie over religie en occulte zaken. Cabareteske, duistere psychedelische industriële sound met af en toe uitspattingen van catchy noise pop. Geproduceerd door Greg Saunier (Deerhoof).
Rev. Murphy en Chiara Lee raken tijdens optredens vaak verwikkeld in een intens apocalyptisch duel, waar de toeschouwer enkel met open mond naar kan kijken. Op Sonic City 2014 — gecureerd door niemand minder dan BEAK> — was hun beklijvend concert één van de hoogtepunten van het festival, puur kippenvel.
Denk aan een intrigerend schouwspel met gezangen, belletjes, schelle gregoriaanse drones komende uit speelgoed keyboards, een flinke dosis krankzinnige humor en hun stevige live reputatie, en je hebt een idee van wat Father Murphy’s ingrediënten zijn.

Inwolves is het geesteskind van de inventieve drumster Karen Willems (Yuko, de Zita Swoon Group, Dirk Serries,…) die niet enkel haar plaats achter de drumvellen inneemt, maar hier als bandleider naar voren treedt. Samen met gelijkgestemden Jurgen De Blonde (De Portables, Kohn,…) en toetsenist-gitarist Ward Dupan (Low Vertical) vormt ze een machtig, donker en duister triumviraat dat met Inwolves een paar stevige potjes aan het breken is.

> Off the record met Karen Willems
> Father Murphy – Lamentations (live at New River Studios, September 2016)

26.11.2016