concert

Alle Programma

Flaherty/Corsano/Yeh Trio

Flaherty/Corsano/Yeh Trio
Chris Corsano is een van meest veelzijdige drummers van het moment. Vorig jaar liet hij een onuitwisbare indruk na met zijn wervelende set als support voor The No-Neck Blues Band. In december keert hij terug met saxveteraan Paul Flaherty, een van de belangrijkste muzikanten uit de Amerikaanse freejazz scene, en C Spencer Yeh van de noiseformatie Burning Star Core.

Dankzij hun euforische post-hardcore-punk hebben Chris Corsano en Paul Flaherty met hun ongewone broederschap het concept van de moderne free jazz grondig herschreven. Ze vormen twee generaties op één podium, maar de gebalde punkesthetiek van Corsano sluit naadloos aan bij de dynamische excursies van Flaherty.

De cd’s die ze als duo uitbrachten – o.a. The Hated Music en The Beloved Music combineren explosieve improvisaties en pure noise met meer melodische lijnen. De voortstuwende drums zorgen ervoor dat het nergens geheel ontspoort.

Op hun meest recente platen A Rock In The Snow en Snow Blind Avalanche worden ze versterkt door C Spencer Yeh van Burning Star Core, die de spontane, venijnige, explosieve, baanbrekende free-noise-punk-jazz van Flaherty en Corsano een extra dimensie geeft.

Meer info

Het aLOSTaSOULS zorgt voor een aansluitend programma:

De Brits-Belgische alliantie Comasport houdt er een benadering op na met een kosmisch gevoel voor cohesie.
Myspace

Philip Begg aka Chalfont uit Newcastle gebruikt akoestisch en elektronisch materiaal en creëert gelaagde muziek met zuivere en meditatieve diepten.
Myspace

Bear Bones, Lay Low is het project van de jonge, in België verblijvende, Venezolaan Ernesto Gonzalo. Hij bracht onlangs een met drones gevulde tape uit op het Canadese Knife In The Toaster en is tevens de drijvende kracht achter het Eat The Sunlabel.
Myspace

Aansluitend: experimentele dj-set van Lowdjo.
www.lowdjo.com

16.12.2006 20:30