concert

Alle Programma

Flower-Corsano Duo / Kosmische Keuterboeren

Flower-Corsano Duo (UK/US)
Het Flower-Corsano Duo bestaat uit de bij leven reeds legendarische drummer Chris Corsano en Mick Flower op shahi baaja (Japanse banjo). Op hun debuutplaat The Radiant Mirror is een ronduit fascinerende mix van Oosterse mystiek en energetische ritmes te horen, baanbrekende hardcore yin en yang.

Chris Corsano heeft de reputatie van ‘hardest-working drummer around’. Hij speelde ondertussen samen met iedereen die iets heeft betekend in het noise en vrije-improvisatiewereldje. Hij deelde de studio en het podium met o.a. Paul FlahertyC Spencer Yeh, Thurston Moore, Jim O’Rourke, Jandek, Björk, Six Organs of Admittance, Evan Parker, Sunburned Hand Of The Man, Sonic Youth, MV&EE en Carlos Giffoni.

Mick Flower is lid van het Britse avant garde collectief Vibracathedral Orchestra dat geldt als één van de meest vruchtbare groepen uit de Britse free music scene en deelde zelf het podium met o.a. Jandek, C Spencer Yeh, Matthew Bower en Sunburned Hand of The Man.

Verwacht u aan een combinatie van extatische noise, free rock, Indische mantra drones en harde free jazz.

Kosmische Keuterboeren (BE)
Middeleeuwse rommelnoise met martel- en keukengerei allerhande. Het duo grossiert in donkere drones, psychotische stemmen, psychedelische grooves en het betere klankknutselwerk. Noch de renaissance, noch de verlichting lijken ooit plaats te hebben gevonden in hun onsmakelijke universum. Dit jaar debuteerden ze met een titelloze tape op het label Eat The Sun van Ernesto Gonzales, ook bekend als Bear Bones, Lay Low.

Flower-Corsano Duo

01.11.2008 20:30