concert

Alle Programma

Githead / de portables / pq

Githead (UK, Swim)
Githead is het verbond tussen zanger/gitarist Colin Newman van Wire, gitarist Robin Rimbaud aka Scanner, bassiste Malka Spiegel en drummer Max Franken van Minimal Compact. Met andere woorden, niet zomaar een band. Githead was eigenlijk bedoeld als een eenmalig project ter gelegenheid van het tienjarige bestaan van het label Swim~ van Newman. De samenwerking beviel echter prima en het gevolg was de ep Headgit, die in november 2004 verscheen. Een half jaar later brachten ze hun eerste langspeler Profile uit en dit jaar verscheen het tweede album, Art Pop. De muziek van Githead wordt uitstekend beschreven door de titel van deze nieuwe cd: kunstpop, en dan wel zonder oogkleppen. Wordt verwacht: frisse melodiën, suspense-rock, postpunk, psychedelische zweefvliegerij, vierkante funk en melancholische pop met een zeer sterke live reputatie.

Colin Newman (guitar/vocals), Malka Spigel (bass, vocals) en Robin Rimbaud (guitar), Max Franken (drum)

De Portables (B)
Als er één belgische groep iets afweet van art pop dan is het wellicht De Portables. Op hun vijfde plaat Topless Is More wisselen Hans Gruyaert, Wio D’Hespeel, Jürgen De Blonde en Bert Lafontaine uitgesponnen postrockinstrumentals met swingende jazzdeuntjes en catchy popmelodiën. Ook tijdens hun concerten zijn ze meesters in het creëren van een open, stereoscopisch popgeluid met veel ruimte voor humor en visuals van Hendrik Dacquin.

Hans Gruyaert, Wio D’Hespeel, Jürgen De Blonde en Bert Lafontaine, Hendrik Dacquin (visuals)

pq (B)
Met een innige voorliefde voor klanktapijten doorspekt met knapperig geknetter laten Maarten Vandewalle (Quioui) en Samir Bekaert hun akoestische melodieën onderdompelen in een bad vol elektronica. Hun eerste EP, geproduced door Benjamin Dousselaere (Dijf, Violent Husbands, Tape Tum) komt eerstdaags uit op Herb Recordings.

Maarten Vandewalle en Samir Bekaert

08.02.2008 20:30