concert

Alle Programma

Jos Steen / Mark Bain / Thomas Ankersmit & Valerio Tricoli

Event#13

18:30 | concert
Jos Steen (BE)
Jos Steen is een surrealistische bluesman in de beste Beefheart-traditie. De man mengt vettige blueslicks, rauwe stemmen, polyritmische improvisatie, ‘non-instrumenten’ (zoals een stofzuiger) en tapecomposities tot een dadaïstisch feest van jewelste. Hij bracht onlangs de CD World Music Vol.2 uit waarop hij naar eigen zeggen zelf uitgevonden etnische muziek maakt die uit verzonnen landen komt. Daarnaast bracht hij ook de LP Music for Tape and Turntable uit op het beruchte undergroundlabel Ultra Eczema.
In Netwerk brengt hij zijn bondgenote Geneviève D’Artevelle op mondharmonica mee en zal hij een uitmuntend staaltje straatmuziek brengen.

20:00 | concert
Mark Bain (US)
De Amerikaanse kunstenaar Mark Bain werkt in het deelgebied tussen geluid, architectuur en publieke ruimte. Hij concentreert zich vooral op de collectieve en ruimtelijke aspecten van (experimentele) psychoacustica. De sculpturale mogelijkheden van geluidsgolven worden aangewend om via resonante materialen een bijzondere, en soms extreme, lichamelijke en auditieve ervaringen op te roepen. Onlangs kwam hij in België in de belangstelling toen hij de resonantie van zwaar, ultrasoon geluid wou uittesten op een leegstaande woning in Genk – hij liet het lege huis ‘zingen’, en op die manier klaarmaken voor de sloop (Soundhouse, 13/05/06).
Naar aanleiding van zijn deelname aan Cabinet of Imagination, zal hij het project Archisonic uitvoeren waarbij hij het Netwerkgebouw gebruikt als instrument met behulp van oscillatoren en seismografische apparatuur.

22:30 | concert
Thomas Ankersmit & Valerio Tricoli (NL/IT)
De in Berlijn residerende Thomas Ankersmit combineert abstracte altsaxofoon met hyperkinetische synthesizer en laptopimprovisaties. Daarnaast creëert hij ruimtegebonden installaties. Met Valerio Tricoli, een elektroakoestische componist, en een radicale improvisator op analoge apparatuur, bevraagt Ankersmit het punt waarop het momentane van geluid en het domein van de herinnering elkaar ontmoeten.

07.06.2008 18:00