concert

Alle Programma

(K-RAA-K)3 ft Supersilent, Alog & Mountains

Dave Driesmans is niet enkel de stuwende kracht achter (K-RAA-K)³, in december zorgt hij ook nog eens voor het muzikale luik op Impakt, het festival voor nieuwe media en film in Utrecht. Op zaterdag 10 december belichten we dan ook enkele interessante bands uit de line-up van Impakt:

www.kraak.net

Supersilent (NO)
Wat The Mars Volta is voor de rock, is Supersilent voor de hedendaagse jazz. De groep omschrijft hun eigen geluid echter nog het liefst als ‘no-man’s-land-music’, een mix van jazz en elektronica, soms klassiek dan weer heftig ontsporend en abstract. Met ronkende namen uit de moderne Scandinavische jazz- en elektronicascene als Arve Henriksen (trompet, stem), Ståle Storløkken (toetsen), Jarle Vespestad (drums) en Helge Sten (producer) is Supersilent één van de vaandeldragers op het Noorse Rune Grammofoon label (Arne Nordheim, Biosphere, Shining, Alog, .). Wetende dat deze band nooit repeteert, dat de leden enkel samenkomen op het podium om te spelen, maakt iedere live-improvisatie zeer uniek en zo ook niet te missen. Het zijn dan ook geluidsarchitecten die op eenzame hoogte staan.

Alog (NO)
Begin dit jaar bracht Alog (Dag-are Haugan en Espen Sommer Eide, aka Phonophani) hun derde album Miniatures uit op het Noorse RuneGrammofoon (zie Supersilent). Alog maakt abstracte maar toegankelijke instrumentale muziek, zwevend tussen laptop & live muziek. Elke nummer heeft z’n eigen wetmatigheden, waardoor een veelkleurig pallet ontstaat van organische geluidstructuren en melodische noiseconstructies.

Voor fans van Tortoise, The Books, Tape, …

Mountains (US)
Mountains was oorspronkelijk een live project van de oprichters van het zeer degelijke Amerikaanse label Apestaartje, Brendon Anderegg en Koen Holtkamp Beiden hebben ook soloprojekten onder de aliassen “Anderegg” & “Aero”. Na talloze optredens vonden ze het tijd om hun samenwerking te documenteren. Hun titeloze debuut bestaat voornamelijk uit fieldrecordings, elektronica en gitaargetokkel dat u meeneemt naar ongekende hoogtes en zo een brug slaat tussen americana, folk, elektronica, klassiek minimalisme en hedendaagse soundscapes.

Voor fans van Fennesz, Brian Eno, Colleen, …

Mountains op kwadratuur.be

10.12.2005 20:30