concert

Alle Programma

Köhn / Kosmische Keuterboeren / Floris Vanhoof / RED

Netwerk @ La Malterie (Rijsel)

La Malterie, parter in het Europese samenwerkingsproject “2 Mers Seas Zeeën”, nodigde Netwerk uit in Rijsel om een avond samen te stellen.

Onze favoriete elektronicapioneer Köhn maakte vorig jaar een imposante comeback met de geweldige plaat We need more space in the cosmos (KRAAK). Op deze plaat schudde hij het belegen laptopjuk af en herontdekte hij zijn oude synthesizerfetisj, wat resulteerde een Kosmiese Trip die de gemiddelde Klaus Schülze-epigoon het nakijken gaf.
Op de valreep van 2011 leverde hij een opvolger Random Patterns af, waarop hij met een typische Köhnschwung minimalisten als Steve Reich en Terry Riley eerde.

Floris Vanhoof is goed op weg de Guust Flater van de Belgische avant-garde muziek te worden. Als waanzinnige kruising tussen een gekke professor en een manusje-van-alles draait hij zijn hand niet om een geheel eigen universum te creëren met kapotte tapes, zelfgebouwde synths, echoboxen, dertig jaar oud snoepgoed, weirde sci-fi en verbrande 16mm films. Schoonheid volgens een artistiek bevrijde geest.

De gevorderde brolnoisers Kosmische Keuterboeren hebben een passie voor kapotte percussie, repetitieve kraut, tape loops, casiosynths en lo-fi psychedelica. Stel dat Angus Maclise destijds Lou Reed had buitengepest, zou de Velvet Underground als Kosmische Keuterboeren geklonken hebben.

27.01.2012 20:30