concert

Alle Programma

KTL / Ultralyd

KTL (US/AT)
Peter Rehberg (Pita) en Stephen O’Malley, de frontman van Sunn O))), bundelen hun krachten en onderzoeken de grenzen van hun eigen kosmos vol duistere drones, noise en sonische massa. Halverwege tussen black metal en radicale elektronica in. KTL staat voor Kindertotenlieder en verwijst naar de gelijknamige theatervoorstelling van Gisèle Vienne en Dennis Cooper, gebaseerd op 425 gedichten die Friedrich Ruckert schreef nadat twee van zijn kinderen overleden op zestien dagen tijd. Rehberg en O’Malley schreven de soundtrack en de samenwerking was een feit. Na hun ferm bejubelde debuut KTL uit 2006 verscheen KTL2 dit jaar.

KTL2 is ongetwijfeld één van de knapste muzikale metalexperimenten van dit jaar en toont O’Malleys absolute kunnen aan. KTL reist zowel dit als volgend jaar over de aardbol rond om hun kunsten aan de man te brengen. Hopelijk kunnen we hen tijdens deze tocht ergens op een podium in de Lage Landen begroeten. KindaMuzik

Ultralyd (NO)
Ultralyd is een fenomeen in de Noorse impro-jazz wereld. Al in 2004 debuteerden Gjerstad, Olsen, Hana en Brandsdal op het Engelse kwaliteitslabel FMR. In 2005 volgde er nog één op het Amerikaanse avant-rock label Load Records. Toen verliet Frode Gjerstad de band en kwam New Yorks Jazz Talent Award winnaar Kjetil Moster in zijn plaats. In die line-up is de koers voorzichtig gewijzigd. Minder chaotische free-rock ten gunste van meer vaststaande composities en gestructureerde vormen van improvisatie. Met andere woorden, een organische combinatie van hedendaagse klassieke muziek, elektronische muziek, funk, doom metal en zoiets als chamber-rock.

18.11.2007 20:30