concert

Alle Programma

Manoeuvers

Jonas Reinhardt / Rene Hell / Elfenbeinturm's Tropical Beach Party Band / Stellar OM Source / Innercity / Bear Bones, Lay Low

Manoeuvers, Muziek uit de Kosmos vult een donkere decemberzondag met een selectie van neo-kosmologen. Deze nieuwe generatie muzikanten projecteert de erfenis van de Kosmische Musik door een oude lens en creëert een nieuwe visie op synthesizermuziek. Warme muziek uit een voorbije toekomst.

De illustere Jonas Reinhardt mixt motorik beats, analoge geluidssynthese en atmosferische pulsen samen tot een ruimtetrip voor het derde oog. Je zou het met een flinke dosis fantasie ‘een spirituele dialoog tussen mens en machine’ kunnen noemen. Het titelloze debuut dook op in verschillende eindejaarslijstjes, op het festival komt hij met full band zijn nieuwe plaat Powers of Audition voorstellen.

Abstracter is Rene Hell: geïnspireerd door de kosmische muziek van Harmonia, Can en Klaus Schulze tovert hij uit zijn analoge synthesizers, tapedecks en samplers een kokend bad van pruttelende ambient. De perfecte soundtrack voor Sci-fi uit een vergeten toekomst. (Een criticus noemde het zelfs ‘hypnag…’ maar dat krijgen wij nog net niet over de lippen.)

CANCELLED Jonathan Fitoussi CANCELLED

De in Antwerpen residerende Christelle Gualdi, aka Stellar OM Source, vervangt Jonathan Fitoussi. Uit haar onafscheidelijke, analoge synth tovert ze kosmische psychedelica die de geijkte metafysica op losse schroeven zet. Voordien maakte ze deel uit van de supergroep ‘The Way of the Cross’ met o.a. Dave Nuss (NNCK), James Ferraro & Spencer Clark (The Skaters). Ze deelde o.a. het podium met Thurston Moore en Tony Conrad.

Innercity is de Antwerpse Hans Dens, een zelfverklaarde antimuzikant. Met tapeloops en kapotte synths maakt hij lo-fi new age die hallucinogene hoop brengt voor de Apocalyps. Hij bracht dit jaar zijn debuutlp Future Life uit op het Belgische Aguirre Records.

De Venezolaanse Ernesto Gonzalez, a.k.a. Bear Bones, Lay Low, was ooit de jonge poulain van de Belgische DIY-noisescene. Zijn banlieu levensstijl en de invloed van slechte vrienden (Sylvester Anfang II) leidden vorig jaar echter tot de felgesmaakte plaat Vallée de Dith: geen loeiende noise, maar een lucide mix van kosmische kraut en Zuid-Amerikaanse progrock.

Momenteel concentreert deze benjamin zich op een mengeling van Suicideiaanse outsider improv en early electronics.

Elfenbeinturm is Duits voor ‘Ivoren Toren’, maar ook het pseudoniem voor Pascal Hector, een Duitse kosmonaut die glossy jaren 80-startrekdesign en een ongezonde levensstijl koppelt aan naïeve analoge synthpulsen. Verwacht MacGyver op een analoge synth.
Check gerust zijn band Datashock, zijn label Meudiademorte en als je tijd teveel hebt misschien zelfs zijn Pizza Party Productions.

+ sounds & visuals by LRJ Ocean (Cetacean Nation Communications)

In samenwerking met:

05.12.2010 14:00